Çocuklarda alerjik nezleye dikkat!

Çocuklarda alerjik nezleye dikkat!

Okulların açılmasıyla birlikte ilk kez kendinden daha büyük çocuklarla eğitime görecek olan öğrencilerin karşılaşabileceği sağlık sorunlarına dikkat çekildi.

İlk kez okula başlayacak çocukların, sosyal ve psikolojik sorunların yanı sıra sağlık sorunlarıyla da karşı karşıya gelebileceği belirtildi. Özellikle virüslerin neden olduğu soğuk algınlıklarının önemsenmesi gerektiğini belirten Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, ''Alerjik nezle burun zarında virüs tutucu hücreler barındırdığından üst solunum yolu enfeksiyonu yapan bu virüsler çocuklara daha sık bulaşıyor. Virüslerin neden olduğu soğuk algınlıkları okula ilk defa gitmeye başlayan çocuklarda ardı ardına gelerek alerjik olmayan aileleri bile bunaltmaktadır. Hele ki, alerjik olup kolay hasta olan bir çocukta bu hastalıkların atlatılması bir o kadar güç olmaktadır'' diye konuştu.
 
OKULLAR AÇILIYOR, ALERJİYLE MÜCADELE BAŞLIYOR
 
Alerjik çocuğun burnunda ödem ve buna bağlı burun tıkanıklığı bulunduğunu belirten Tabak, ''Burun boşluğuna açılan sinüsler ve orta kulak boşluğu, burundaki ödeme bağlı tıkandığında sinüzit ve orta kulak enfeksiyonları büyük sorun oluşturmaktadırç Bu da çocuğun okul başarısını düşürebilmektedir'' diye konuştu.
 
Stresin önemine dikkat çeken Tabak, şu uyarılarda bulundu: 'Stres mide asit salgısını artıran bir durum yaratır. Alerjik astımı olan çocuklarda yüzde 80 oranında mide reflüsü olduğu bilinmektedir. Reflü eğer strese bağlı artarsa bunun astımı alevlendirmesi söz konusu olacaktır. Astım reflüyü, reflü astımı kötüleştirecek ve bu kısır döngü psikolojik sorun ortadan kaldırılmadan geçmeyecektir'
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.