Çocuklara teşekkür etmeyi öğreten kısa film yarışması

Çocuklara teşekkür etmeyi öğreten kısa film yarışması

Dünyada ilk kez sadece çocukların katılımıyla gerçekleşen ''Çek Bir Kısa Film'' yarışmasıyla çocuklara 'teşekkür etme'nin önemi öğretilecek.

Kısa filmler, sinemanın başlangıcı sayılan düşünce, hikaye veya durumu belirli bir süre içerisinde aktaran eserlerdir. Bu eserlerde amaç kısa süre içerisinde sinema kurallarına ve sanatına sadık kalarak, yönetmenin kendi tercihinde bir yöntemle anlaşılır eserler yaratmaktır. Kısa film, potansiyelinde derin bir özgünlük ve sınırsızlık barındırmaktadır. Belli kuralları olmadığı için (sinema izine sadık kalmak dışında) birbirinden bağımsız ve eşi olmayan birçok kısa film bulunmaktadır.

Belirli bir düşünceyi veya öğretiyi en etkili bir biçimde aktarma yollarından biri olan kısa filmler sayesinde bireylere farklı pencerelerden hayata bakmak ve farkındalık öğretilebilir. Bu nedenle de geleceğin dünyasını inşa edecek olan çocuklarımıza 'teşekkür etme'nin önemini öğretmenin en iyi yolu sayılabilir. Bu şekilde düşünen bir kuruluşun düzenlediği ''Çek Bir Kısa Film'' adlı yarışmayla dünyada ilk kez sadece çocuklara yönelik kısa film yarışması düzenleniyor. Çocuğunuzun potansiyelini anlamak ve ufkunu açmak için kaçınılmaz bir fırsat olan bu etkinlikte yer alan (aynı zamanda bir baba olan) ünlü oyuncu Nadir Sarıbacak'la Kadınvekadın ekibi olarak keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

kadınvekadın

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.