Çocuklara Peygamberimizin (asm) ahlakını öğretelim

Çocuklara Peygamberimizin (asm) ahlakını öğretelim

Bu coşku yüreklerimizdeki Peygamber sevgisinin coşkusudur. O'nu sevmemek, hayran olmamak mümkün mü?

İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu'nun katılımıyla Aydın'da düzenlenen "Hz. Muhammed'in (asm) Hayatı" konulu konferansta duygusal anlar yaşandı.

Hz. Muhammed'in (asm) hayatından çeşitli örnekler sunan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, anne ve babalardan çocuklarını peygamberimizin hayatını ve ahlakını konusunda eğitmelerini istedi. Kendi annesi ile olan diyaloğunu da anlatan Hatipoğlu, dünya hayatının gelip geçici olduğunu ve bu nedenle bu konferansa katılanların evlerine döndükten sonra ibadetlerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Katılımcılardan dua ve ibadetlerine özen göstermelerini isteyen Hatipoğlu, "Bu coşku yüreklerimizdeki Peygamber sevgisinin coşkusudur. O'nu sevmemek, hayran olmamak mümkün mü? Rabbimizin dünyaya en büyük hediyesi Hz. Muhammed'dir. Ey Mamak Resulullah orda deseler, bu salonu boşaltırsınız değil mi? O kadar büyük Hz. Muhammed. Kutlu Doğum'un tüm insanlığa ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Hatipoğlu'nun Peygamber Efendimizin hayatını anlattığı konferansta zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Duygu yüklenen bazı katılımcılar, gözyaşlarına hakim olamadı. Hatipoğlu, büyük beğeni toplayan konferansının ardından okuyucuları için kitaplarını imzaladı.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.