Çocuklara kötü davranacaksanız camiye gelmeyin!

Çocuklara kötü davranacaksanız camiye gelmeyin!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: Evinizde kılın!

Risale Haber-Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, çocukların zihninde cami, cemaat ve namaz ile ilgili yanlış bir iz bırakacak şekilde kötü davranacakların teravih namazınızı evinde kılmasını istedi.

Türkiye Diyanet Vakfının katkılarıyla Ankara’da Kocatepe Camiinin avlusunda kitapseverleri ağırlayacak olan 36. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışında konuşan Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

KÖTÜ DAVRANACAKSANIZ TERAVİH NAMAZINIZI EVİNİZDE KILIN

"Rabbimiz çocuklar için ‘Gözün nuru, kalbin süruru’ ifadesini kullanıyor. Gözün nuru olmazsa göz görmez. Çocuk İslam ümmetinin istikbalidir. Çocuk olmadığı zaman hepimiz kör oluruz. Göremeyiz. Her ramazan geldiğinde Diyanet İşleri Başkanı olarak en çok üstünde durduğum konu cami-çocuk ilişkisini yeniden nasıl tamir edebiliriz oldu. Bu ülkede herkesin cami-çocuk ilişkisiyle ilgili acı bir hatırası olduğunu biliriz. Camiye gelmeyen sevdiğimiz dostlarımıza ‘neden gelmiyorsun’ diye sorduğumuzda, mutlaka ramazan gelmiştir, annesi babası camiye götürmüştür, orada ya azarlanmıştır yahut bir hakaret duymuştur. ‘Çıktım bir daha dönmedim’ hocam diyorlar. Yıllarca devam eden bu kötülüğü cami cemaatinin zihninden ve kafasından silmek için çok daha büyük çabalara ihtiyaç var. Eğer ümmetin istikbalini kuracak bir yavrumuzun zihninde cami, cemaat ve namaz ile ilgili yanlış bir iz bırakacak şekilde ona kötü davranacaksanız teravih namazınızı evinizde kılın. Bunu demeye devam edeceğim.

ÇOCUĞUN CAMİDEKİ SESİ GÜRÜLTÜ DEĞİL, ALLAH’IN NİMETİDİR

Çocuğun camideki sesi gürültü değil, Allah’ın nimetidir. Allah bizi o nimetten hiçbir zaman mahrum bırakmasın. Biz, sırtına çocuk bindi diye secdesini uzatan Peygamberin ümmetiyiz. Biz, hutbe irad ederken çocuk kendisine yürüyor diye minberden inen çocuğu kucağına alıp hutbesine devam eden Allah Resulünün ümmetiyiz. Biz, çocuk ağlaması duydu diye namazını kısa kesen Peygamberin ümmetiyiz. Çocuk konusu en önemli konumuzdur. Çocuk-kitap, çocuk-iman, çocuk-mabed ilişkisi çok önemlidir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum