Çocuklar üniversiteli oluyor

Çocuklar üniversiteli oluyor

Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğinde hayata geçirdiği projeyle Esenlerli çocuklar üniversiteli olacak.

Türkiye’nin öncü projesi Anne Üniversitesi ile birçok belediyeye örnek olan Esenler Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğinde “Büyümüş de küçülmüşlere en özel üniversite” sloganıyla hayata geçirdiği Çocuk Üniversitesi’nin yeni döneminde Esenlerli çocuklara üniversite deneyimi kazandırıyor.
 
Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi tarafından, Esenler’de bulunan 6 ve 7. sınıf çağındaki öğrencilerin sorumluluk bilincini geliştirmek, üniversite kavramıyla yakınlaştırmak, meraklarına bilimsel yanıtlar vermek amacıyla hayata geçirilen Çocuk Üniversitesi ile çocukların meslek tercihlerinde hata yapmalarının önlenmesi ve ilgi duydukları alanlarda bilgilendirilerek çocuklara genç yaşta üstün bir donanım kazandırılması da hedefleniyor.
 
DERS BAŞI 11 AĞUSTOS'TA
 
Proje kapsamında Esenler genelinde yüzlerce öğrenci; “Bilim”, “Buluşlar Tarihi”, “Kültürel Miras”, “Canlıların Dünyası ve Teknoloji”, “Değer ve Hoşgörü”, “Bilim ve Deney”, “Matematik Dünyası”, “Lider Kim?”, “Doğamız ve Biz” konularında Yıldız Teknik Üniversitesi’nin öğretim üyelerinden eğitim alacaklar. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde, amfi ve laboratuvar ortamında haftaiçi her gün gerçekleşecek dersler, 11 Ağustos 2014 tarihinde başlayacak ve 29 Ağustos 2014 günü sona erecek.
 
BAŞVURULAR BİLGİ EVLERİ'NE
 
Çocuk Üniversitesi’nde eğitim almak, bir yandan öğrenirken diğer yandan eğlenmek isteyen çocuklar, Esenler Belediyesi Gençlik ve Bilgi Evleri'nden başvurularını yapabilirler.
 
Haber7
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.