'Çocuklar Okusun Diye' projesi 3 bin 500 öğrencinin elinden tuttu

'Çocuklar Okusun Diye' projesi 3 bin 500 öğrencinin elinden tuttu

Şanlıurfa Birecik İlçe Kaymakamlığı'nın hayata geçirdiği 'Çocuklar Okusun Diye' projesiyle 3 bin 500 ihtiyaç sahibi çocuğa giysi ve kırtasiye malzemesi yardımı yapıldı.

Şanlıurfa Birecik İlçe Kaymakamlığı'nın Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında hayata geçirilen 'Çocuklar Okusun Diye' projesiyle 3 bin 500 ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye ve giysi yardımında bulunuldu. Birecik Kaymakamı Deniz Zeyrek'in koruma polisi Ahmet Sungur'un, eşiyle birlikte öncülük ettiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere birebir yardımda bulunuldu. Proje kapsamında Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir çok firmayla irtibata geçirilip çeşitli ihtiyaçlar tespit edildiğini belirten Ahmet Sungur, “Birecik Kaymakamlığımız koordinesinde, Birecik ilçemizde bulunan ihtiyaç sahibi öğrenciler ve okullarımıza yönelik başlattığımız projede yaklaşık 3 bin 500 ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye ve giysi yardımında bulunuldu. Çok değerli iş adamlarımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, 3 bin kişilik kıyafet yardımı, öğretmenler odası terfisi, anaokuluna çok amaçlı dolap, laptop, bilgisayar masaları ve projeye destek veren üniversite ve belediyelerden gönderilen kitaplarla iki köy okuluna kütüphane oluşturuldu” dedi.

"ARMAĞANINIZ KİTAP OLSUN"

Daha çok öğrenciye ulaşmak için çalışma faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Sungur, “Şuan çok güzel bir projeye daha start vermiş bulunmaktayız. Birecik Kaymakamımız Sayın Deniz Zeyrek'in destekleriyle "Armağanınız Kitap Olsun" diye bir kampanya başlattık öğrencilerimizin kitap eksiklerinin tamamlanabilmesi için elimizden gelen her türlü imkanları seferber ettik” şeklinde konuştu. Çocukları ve eğitimi çok sevdiğinden dolayı projeye destek olmaya çalıştığını ifade eden Eda Yıldız Sungur ise,
“Eşim bana ilk bu konuyu açtığında çok sevindim birlikte ne yapabiliriz diye istişare ettik sonra baktık ki durum beklediğimizden de daha farklı oldu. İmkanlar dahilinde ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için destek ararken o kadar güzel destekler bulduk ki başta ilçe Kaymakamımız Sayın Deniz Zeyrek olmak üzere eğitim gönüllüleri ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için ellerinden gelen her türlü destekte bulundular. Allah hepsinden razı olsun ben ve eşim başta olmak üzere elimizden geldiği kadar projeyi sürdürmeye devam edeceğiz inşallah güzel günler çocuklarımızı bekliyor” ifadelerini kullandı. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.