Çocuklar Kur'an-ı Kerim'i bilgisayarla öğreniyorlar

Çocuklar Kur'an-ı Kerim'i bilgisayarla öğreniyorlar

Siirt'te Ensar Camii'nde çocukların Kur'an-ı Kerim'i daha güzel okumaları için bilgisayar destekli eğitim veriliyor.

Siirt Ensar Camii'nde çocuklar Kur'an-ı Kerim'i bilgisayar desteğiyle öğreniyor.

Siirt İl Müftülüğünce hayırseverlerin desteğiyle Ensar Camii'ne çocukların ilgisini artırmak, camiyi çocuklar için daha cazip hale getirmek için bilgisayar odası oluşturuldu, içinde farklı tür balıkların bulunduğu iki büyük akvaryum kuruldu ve şelale yapıldı.

Bilgisayar desteğiyle Kur'an-ı Kerim'i öğrenen öğrenciler ders aralarında bilgisayardan satranç oynuyor, akvaryumdaki balıkları izliyor, bahçede bulunan şelalenin kenarında vakit geçirebiliyor.

"Camimiz çocukların ilgisini çekiyor"
İl Müftüsü Faruk Arvas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camide çocukların Kur-an'ı Kerim'i daha güzel okumaları için bilgisayar destekli eğitim verildiğini söyledi.

Çocukların hem camiye hem de eğitime adaptasyonları için camiye akvaryum kurulduğunu, su şelalesi yapıldığını ifade eden Arvas, sadece Kur-an'ı Kerim eğitimi değil aynı zamanda temel dini bilgilerin öğrenilmesi ve sosyalleşmenin sağlanması için çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

Arvas, oluşturulan bilgisayar odasında çocuk ve gençlerin camide dini bilgileri öğrenme fırsatı bulduğuna işaret ederek, "Kendimizi çocukların yerine koyduk ve bizi cezbeden güzel bir camiye gitmenin her çocuğun da arzusu olacağını düşünerek bu dizaynı gerçekleştirdik. Camimiz çocukların ilgisini çekiyor. Bu ve benzeri faaliyetlerin başka camilerde de olmasını öneriyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.