Çocuklar için okul öncesi eğitim merkezi açıldı

Çocuklar için okul öncesi eğitim merkezi açıldı

Erzincan'da kız Kur’an kursuna giden bayanların çocukları için okul öncesi eğitim merkezi açıldı. Erzincan’da 4.sü tamamlanan Bilal-i Habeşi Kur’an Kursu bünyesindeki Okul Öncesi Eğitim Merkezi törenle hizmete girdi.

Törende konuşan Müftü Galip Akın, “Türkiye’de 10 büyük şehirde ve sadece de Erzincan’da yapılan model ve pilot bölge olarak uygulamaya aldığımız Ersevenler'de, burada, Şekerci İsmail ve Tekinler Kur’an kurslarında açtığımız okul öncesi eğitim merkezinin hayırlı olmasını diliyorum. Açtığımız 4 okul öncesi eğitim merkezimizde, Kur’an kurslarına gelen bayanların çocuklarına buralarda o güzel eğitimi almalarına vesile olunacaktır.” şeklinde konuştu.

CAMİLERİMİZİ SÜREKLİ AÇIK TUTABİLMELİYİZ

Erzincan’da Kur’an kurslarında yürütülen çalışmalara değinen Vali Abdurrahman Akdemir, “Yıllardır biliyorsunuz bu camilerimiz sadece 5 vakit namaz dışında kapanıyor, hatta bazı vatandaşlarımızda vakitler dışında ibadetleri cami avlularında yerine getiriyorlardı. Bizim müesseselerimize uygun değil. Bizim kültürümüze uygun değil. Biz camilerimizi sürekli açık tutabilmeliyiz. Buraları çocuklarımızla buluşturabilmeliyiz. Çocuklarımız gerekli eğitimleri alabilmeli. Bizim camilerimizi, bizim müesseselerimizi çok küçük yaşlarda çocuklarımıza aktarabilmeliyiz. O sebeple 2-3 hafta önce burada bir anaokulu, 4-6 yaş çocuklarımızın istifade edeceği bir yer açacağız demiştik. Arkadaşlarımız gayret gösterdiler, bizi mahcup etmediler ve 2 hafta içerisinde burayı hazır hale getirdiler. Yaklaşık 20 bin TL civarında bir yapılarak hazır hale geldi. İnşallah bundan sonra camilerimiz bu kardeşlerimize, bu çocuklarımıza açık ve onların buluştuğu bir mekan olacaktır. Burası da bunun bir örneği olacaktır.” açıklamasında bulundu.

Bilal-i Habeşi Kur’an Kursu Okul Öncesi Eğitim Merkezi'nin açılışı yapılarak, Vali Akdemir ve beraberindeki heyet çocuklar ile yakından ilgilendi.

Cihan