Çocuklar Harbiye'de buluşuyor

Çocuklar Harbiye'de buluşuyor

1. Uluslararası Çocuk Şehri Kongresi, 11-12 Nisan'da Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından Harbiye Askeri Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

MMB'den yapılan açıklamaya göre, kongrede akademik oturumlar, belediye ve çocuk çalıştayları ile belediyelerin çocuk ve kent ilişkisini sergileyecekleri stantlar düzenlenecek.

Kongrede Türkiye nüfusunun yaklaşık üçte birlik dilimini oluşturan çocuklara yönelik, şehri yönetenler ve şehir üzerine çalışanlarca farkındalığın artırılmasının yanı sıra çocukların şehir yaşamında önlerine çıkan engellerin keşfi ve bu engelleri aşmak üzere çözüm önerileri, projeler ve uluslararası örnekleri sunulacak.

MMB Şehir Planlama ve Tasarım Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen kongrenin koordinatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Yasemin Çakırer Özservet yürütecek.

Kongrede, "Çocukların Şehri" temalı akademik çalışmaların yer alacağı iki oturumluk sunumlar yapılırken, fuar alanındaki stantlar da kongre boyunca açık kalacak.

Çocuklara yönelik faaliyetleriyle öne çıkan yerel yönetim temsilcileriyle belirlenen temalarda çalıştayların yapılacağı kongrede amaç, belediye temsilcilerinin, akademisyenlerin ve diğer ilgili tarafların birbirleriyle deneyimlerini paylaşmaları ve fikir alışverişinde bulunmaları.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.