Çocuklar günde 4 bardak süt tüketmeli

Çocuklar günde 4 bardak süt tüketmeli

Yetişkin bireylerin iki bardak, çocuklar, adolesan dönemi gençler, gebe ve emzikli kadınlarla menopoz sonrası kadınların ise üç-dört bardak süt veya yerine geçen besinleri tüketmeleri gerektiği bildirildi.

Murat Şişman'ın haberi:

Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, sağlığın yaşam boyu korunması için yeterli ve dengeli beslenmede süt ve süt ürünleri tüketimi büyük öneme sahip olduğu vurgulandı. Açıklamada, özellikle çocukluk, gebelik-emziklilik ve yaşlılık dönemlerinde kemik sağlığı açısından önemi bilinen sütün; obezite, kanser, hipertansiyon gibi kronik hastalıklara karşı koruyucu rol oynadığına işaret edildi.

Günlük diyette yer alan dört besin grubundan birisi olan süt, yoğurt, peynir gibi besinleri içeren süt ve süt yerine geçenler grubunun özellikle protein ve kalsiyum içeriği açısından tüketilmekte olduğuna dikkat çekilerek, B2 vitamini (riboflavin), B12 vitamini, A vitamini, tiamin, niasin, fosfor ve magnezyum olmak üzere birçok besin öğesi için önemli kaynak olduğu ifade edildi.

Yapılan açıklamada, süt proteinlerinin vücutta bilinen büyümeye, gelişmeye katkısı, doku farklılaşmalarındaki etkinliğinin yanı sıra; kalsiyum emilimi ve immün fonksiyonlar üzerine olumlu etkilerinin olduğu, kan basıncını ve kanser riskini azalttığı, vücut ağırlığının kontrolünde etkin olduğu, diş çürüklerine karşı koruyucu olduğu bilindiği belirtildi.
Özellikle yetişkin kadınlar, çocuklar ve gençler olmak üzere tüm yaş gruplarının süt grubunu her gün tüketmesi gerektiği belirtilerek “Bu kapsamda okul çağı çocuklarına süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmeye katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi ile işbirliği içinde Okul Sütü Programı yürütülmektedir” denildi.

Türkiye’ye Özgü Beslenme Rehberi’nde ise yetişkin bireylerin iki bardak, çocuklar, adolesan dönemi gençler, gebe ve emzikli kadınlarla menopoz sonrası kadınların üç-dört bardak süt ve yerine geçen besinleri tüketmeleri önerildiği de ifade edildi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.