Çocuklar da annelerini test eder

Çocuklar da annelerini test eder

Çocukların 2 yaşından sonra çeşitli konularda annelerin tepkisini ölçmek amacıyla test davranışları geliştirdiği ifade edildi.

Adem Elitok'un haberi:
  
Uzmanlar, böyle davranışlar sergileyen çocuklara kızmamak gerektiği uyarısında bulundu. 
   
Dörtçelik Çocuk Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Murat Tutanç, 2 yaşından itibaren çocukların, hırçın ve söz dinlemez bir döneme girdiğini dile getirdi. Bu dönemde annenin söylediğinin tam tersini yapmak gibi bir davranış geliştirildiğine dikkat çeken Dr. Tutanç, anne-babalara önemli uyarılarda bulundu. Tutanç, şu bilgileri verdi: "Çocuk, 'kötü davranışlar göstersem bile annem beni sever mi?' diye düşünür ve bunun cevabını bulmaya çalışır. Davranışlarıyla adeta anneyi testten geçirir. Çocuğunuz size karşı test davranışları sergilediğinde, ona kızmak yerine, yaptığının yanlış olduğunu anlatın. Davranışlarının sizi rahatsız ettiğini, üzüldüğünüzü ifade edin. Sizin olumlu davranışlarınız karşısında, sevildiğine inanacaktır, kötü davranışlarından da vazgeçecektir."
 
"BEBEĞİNİZİN SİZİ SEVDİĞİNİ BEDEN DİLİ İLE ANLAYABİLİRSİNİZ"
 
Daha küçük yaştaki çocukların ve bebeklerin anne-babasına karşı sevgisini ifade etmesinin birçok yolu olduğunun altını çizen Dr. Tutanç, şunları dile getirdi: "Bebeğiniz, burnunuzu çekiyorsa sizi sevdiğini, duyduğu huzuru göstermek amacıyla yapıyordur. Yanından ayrıldığınızda ağlıyorsa, başkasıyla konuşurken bağırıyor, dikkat çekmeye çalışıyorsa sizi paylaşamıyor, özlüyor, hep yanında olmanızı ve onunla ilgilenmenizi istiyor demektir. Yanından ayrıldığınızda emekleyerek size yetişmeye çalışıyorsa, yanınızda olmak istiyordur."
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.