Çocuklar camiye koştu

Çocuklar camiye koştu

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl düzenlediği yaz Kur’an Kursları’nın resmi açılışı dün gerçekleşti.

Çocuklar, Kur’an Kerim öğrenebilmek için camilere koştu; anne ve babalar ise çocuklarının sevincine ortak oldu. İstanbul Bahçelievler Hz. Ebubekir Camii ve Güngören Kuyulu Camii’lerinde yapılan törenlerde mehter takımı çocuklar için mehter marşı söyledi, öğrencilerle yürüyüş yaptı. Kur’an harflerinin basılı olduğu renkli başörtüler takan kız öğrenciler ve ‘’İslam Güzel Ahlaktır’’ hadis-i şerifinin yazılı olduğu t-shirtler giyen erkek öğrenciler, ortaya cıvıl cıvıl bir görüntü çıkardı.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl okulların kapanması ile çocuklarımızın Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i doğru öğrenebilmeleri için düzenlediği yaz Kur’an kursları dün resmi açılışını yaptı. Türkiye’nin dört bir yanında birbirinden güzel etkinliklerle düzenlenen açılış törenlerine çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. İstanbul Bahçelievler’de bulunan Hz. Ebubekir Camii ve İstanbul Güngören’de bulunan Kuyulu Camii’nde yapılan törenlerde mehter takımı, çocuklar için mehter marşı söyledi.
 
İLAHİLER VE MEHTER MARŞLARI OKUNDU
 
Hz. Ebu Bekir Camii’nde gerçekleşen Kur’an Kursu açılışına öğrenci ve veliler katıldı. Hz. Ebu Bekir Camii İmam Hatibi Abdülhalik Selman Hoca, yaz Kur’an kurslarının açılış vesilesi ile düzenlediği organizasyonda, mehter takımı çocuklar için mehter marşı söyledi. Ardından, kursa kayıt yaptıran talebeler mehter takımı arkasında sıra sıra dizilerek mahallede hem marş söyledi, hem de tur attı.
 
Feshane eğlencelerinin vazgeçilmez ismi Hüseyin Goncagül ise, çocukları eğlendirirken onlarla beraber ilahiler okudu. Goncagül, çocuklara dini sorular sorarak bilenlere hediyeler verdi. Gölge oyunumuz Hacivat Karagöz ve İbiş tiplemeleri de çocuklara keyifli anlar yaşattı. Etkinlikle, çocuklar için geleneksel Osmanlı macunu yanında patlamış mısır da ikram edildi. Etkinliğe çocukların yanında ebeveynler de büyük ilgi gösterdi.
 
“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ”
 
Hz. Ebu Bekir Camii İmam Hatibi Abdülhalik Selman, konuşmasında camilerin çocuklar için yapıldığını, onların camide bulunmasının kendisini son derece mutlu ettiğini belirterek, “Çocuklarımız için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz, çocuklarımız için son derece kaliteli hocalarımız var” dedi. Kendisini dinleyen çocuklara da seslenen Selman, “Daha şimdiden başarılı olanlarınız için hediyelerimiz, bisikletlerimiz ve altınlarımız hazır. Ama unutmayın burada bir tane birinci olmayacak, hepiniz birinci olacaksınız” ifadelerini kullandı.
 
“KUR’AN EĞİTİMİ, ÇOCUKLARIN AHLAKININ YAPI TAŞIDIR”
 
İstanbul Güngören’de bulunan Kuyulu Camii’ndeki Kur’an Kursu açılışına çok sayıda öğrenci katıldı. Kuyulu Camii Hatibi Mehmet Şenyiğit, Kur’an eğitiminin, çocukların ahlakının yapıtaşı olduğuna dikkat çekti.
 
HAKCA-DER Başkanı Nurettin Seyyar da ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir’ hadis-i şerifini hatırlatarak Kur’an eğitiminin önemine vurgu yaptı. Güngören Müftüsü Yunus Bıçakcı ise, Kur’an kurslarının, Müslüman toplumların kardeşçe yaşamasını sağlayacak olan temel eğitim yerleri olduğundan bahsederek yaz eğitim sezonunun hayırlı olması yönünde dua ettiler.
 
İSLAM GÜZEL AHLAKTIR
 
Kur’an harflerinin basılı olduğu renkli başörtüler takan kız öğrenciler ve ‘’İslam Güzel Ahlaktır’’ hadis-i şerifinin yazılı olduğu t-shirtler giyen erkek öğrenciler ortaya cıvıl cıvıl bir görüntü çıkardı. İlahiler ve marşlar eşliğinde eğlenen öğrenciler aynı zamanda pamuk şeker ve dondurma standlarından yapılan ikramlarla şölenin keyfini çıkardılar. Okul bahçesindeki çeşitli oyun parkurlarında doyasıya eğlenen öğrenciler yaz eğitim sezonuna keyifli bir başlangıç yapmış oldular. Törene katılan coşkulu veli ve öğrenciler mehter takımı eşliğinde kısa süreliğine yürüyüş gerçekleştirildi.
 
Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.