Çocuklar camilerde kreş ortamında öğreniyorlar

Çocuklar camilerde kreş ortamında öğreniyorlar

Kocaeli'de gerçekleştirilen proje kapsamında camiye gelen anneler Kur'an-ı Kerim öğrenirken, çocukları da oyun parkı ve kreş ortamında temel dini bilgilerle kişisel gelişim eğitimi alıyor.

Kocaeli'de gerçekleştirilen proje kapsamında camiye gelen anneler Kur'an-ı Kerim öğrenirken, 4-6 yaş aralığındaki çocukları da oyun parkı ve kreş ortamında temel dini bilgilerle kişisel gelişim eğitimi alıyor.

Kocaeli genelinde 115 camide oluşturulan 178 dersliğe haftanın 5 günü 4-6 yaş aralığındaki çocuklarıyla gelen 2 bin 847 anne, Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

Çocukları ise yandaki oyun parkı ve kreş ortamında hazırlanan dersliklerde Kur'an kursu ve çocuk gelişim öğretmenleri eşliğinde arkadaşlarıyla oyun oynarken, aynı zamanda temel dini bilgilerin yanı sıra abdest almayı, dua ve ilahileri öğreniyor. Çocuklar boyama kitaplarını boyayarak ve renkli oyun hamurlarını şekillendirerek, Kur'an harfleri yapıyor, el yıkamadan, doğru yemek yeme alışkanlığına kadar birçok konuda eğitim alıyor.

Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yasayla din eğitiminde yaş sınırının kaldırılmasıyla beraber camilerde ve Kur'an kurslarında her yaş grubuna eğitim hizmeti verebildiklerini söyledi.

Camilerde oluşturulan Kur'an kurslarında anneler kurs görürken, 4-6 yaş grubu çocukların da çeşitli eğitimlerle ilkokula hazırlandıklarını belirten Doğan, "Şu an özellikle camileri merkez alarak bu hizmeti yürütüyoruz. Yavrularımız camideki bu havayı teneffüs etsin, 4-6 yaşındaki çocuklarımız ilkokula başlamadan önce hem annelerine refakat ediyorlar hem camiye girip çıkan dedelerinin gözetimi altındalar. Çocuklarımız burada şekillensin ve okula o şekilde başlasın diye bu hizmeti veriyoruz" diye konuştu.

Anneler çok memnun

Kursa 4,5 yaşındaki çocuğuyla gelen Nagihan Koç, kızının Kur'an harflerini ve duaları öğrendiğini belirterek, "Ben de Kur'an kursuna devam ediyorum. İki aydır geliyoruz. Kızım biraz daha girişken oldu. Daha önce kıskanç bir çocuktu, şimdi paylaşmayı öğrendi. Çok memnunum. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Saliha Küçük de 5 yaşındaki Ecrin isimli kızıyla geldiğini, Kur'an öğrendiğini, kızının da birçok şeyi zihni anlamda kavradığını ifade ederek, "Kızım evde tekrarlarını yapıyor. Kreş ortamında olduğu için eğlenceli geçtiğini söylüyor. Çok memnunuz. Öğretmenlerimiz çok iyi" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum