Çocuklar, birlikte yaşamın resmini çizdi

Çocuklar, birlikte yaşamın resmini çizdi

Flaman Olimpiyat Derneği (VOV) ve Frankofon Olimpiyat Derneği’nin (Francolympiades) ortaklaşa düzenlediği resim yarışmasının ödül töreni Brüksel’de yapıldı.

Ödül törenine, Belçika’nın değişik şehirlerinden yaklaşık 200 kişi katıldı.

Ödül törenine Brüksel Bölgesi Milletvekili ve Brüksel Kültür Encümeni Karine Lalieux (PS), Flaman Topluluğu Komisyonu (VGC) Başkanı Carla Dejonghe ve Brüksel Bölge Milletvekili Fouad Ahidar (sp.a) da katıldı.

Ödül töreninde konuşan Frankofon Olimpiyat Derneği Başkanı Sema Aydoğan, her sene farklı bir konu seçtiklerini ve bu sene konularının ‘nesiller arası diyalog’ olduğunu söyledi. Aydoğan, "Şimdiye kadar klasik bir resim yarışmasıydı fakat bu sene bir fark ortaya koyarak bu oluşumu sosyal sorumluluk projesi haline dönüştürdük. Çocuklar resimlerini yapmadan önce sınıf arkadaşlarıyla birlikte önce huzurevlerini ziyaret ettiler, ardından sınıflarına dönüp resim yaptılar. Bugün Belçika genelinde çocuklar tarafından 50 resim yapıldı ve şuan tarihi meydanda sergileniyor.’’ açıklamasında bulundu.

Brüksel Bölge Milletvekili Fouad Ahidar (sp.a) ödül töreninde yaptığı konuşmada çocuklara dönerek, “Çok güzel resimler yaptınız ve çok iyi bir iş çıkardınız.’’ dedi. Flaman Topluluğu Komisyonu (VGC) Başkanı Carla Dejonghe ise, “Bence bu resim yarışması çocuklara bir fırsat sundu ve onlara kültürlerarası diyalogun önemini öğretti.” şeklinde konuştu.

cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.