Çocuklar, 'Baba bana namaz kılmayı öğret' diyerek yürüdü

Çocuklar, 'Baba bana namaz kılmayı öğret' diyerek yürüdü

Çocuklar, Ahmet Aytar Meydanı'nda toplanarak öğretmenevi önüne yürüdü

Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında, 6-10 yaş arasındaki çocuklara namaz eğitimi verildi. Namaz eğitimini tamamlayan çocuklar için program düzenlendi.

Namaz eğitimini tamamlayan çocuklar ve aileleri Ahmet Aytar Meydanı'nda toplanarak öğretmenevi önüne yürüdü. Yürüyüş esnasında çocuklar “Baba bana namaz kılmayı öğret”, “Namaz kılıyorum dinimi yaşıyorum” ve “Hayat namaz ile güzeldir” gibi pankartlar taşıdılar.  

Elazığ Belediyesi Kültür Merkezinde devam eden etkinlikte namaz eğitimini tamamlayan çocuklar 2 rekât namaz kıldı, namaz temalı ilahi ve şiirler seslendirildi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program sinevizyon gösterimi ve çeşitli etkinliklerle devam etti.

Namaz eğitim programıyla ilgili bilgi veren Kur'an Nesli Platformu Elazığ Koordinatörü İsa Mesihoğlu, “6-10 yaş arası çocuklara her yıl ağustos ayı içerisinde namaz eğitimi veriyoruz. Bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz namaz eğitimi programına yaklaşık 120 öğrenci katıldı. 120 öğrenciye namazı sevdirmeye ve öğretmeye çalıştık. Final programı olarak Elazığ Belediyesi Kültür Merkezinde namazı sevdirmeye yönelik etkinlik düzenledik. Amacımız çocuklarımıza namazı öğretip ömür boyu namaz kılmalarını sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.   

Etkinlik, namaz eğitimini tamamlayan çocuklara hediyelerinin verilmesinin ardından yapılan dua ile son buldu. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.