Çocuklar atıklarla yolculuğu üniversitede öğrendi

Çocuklar atıklarla yolculuğu üniversitede öğrendi

Uludağ Üniversitesi’nin (UÜ) Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü ve TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘Atıklarımızla Yolculuk’ projesi tamamlandı.

Ensar Tuna Alatürk'ün haberi:

TÜBİTAK’ın Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı kapsamında desteklediği proje, 60 öğrencinin atılımı ile gerçekleştirildi. Hamitler Çocuk Merkezi’nden yürütülen projede, deneyler, drama etkinlikleri, saha gezileri, gözlem faaliyetleri ve atölye çalışmaları yapılarak çocukların çevre sorunlarına bilimsel bakış açısıyla yaklaşıp, farkındalıklarını artırmaları sağlandı.

Proje kapsamında çocuklar, eski gazetelerden kağıt, organik atıklardan kompost yapmayı, su arıtmayı ve tasarruflu su kullanmayı, kirli suyu temizleyen canlıları, geri kazanımı ve atıklardan oyuncak yapmayı öğrendi.
Proje sonunda Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek’i ziyaret eden çocuklar, yaptıkları faaliyetlerini anlatıp projeyi destekleyen kurumlara teşekkür içerikli bir de şarkı söyledi. Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek'in sorularını da yanıtlayan çocuklar, atıklardan yapılmış bir oyuncak yaparak kendisine göndermeye de söz verdi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.