Çocuk yetiştirme yurtları 'çocuk evleri'ne dönüştürülüyor

Çocuk yetiştirme yurtları 'çocuk evleri'ne dönüştürülüyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "Türkiye genelinde bütün çocuk yetiştirme yurtlarını, çocuk evlerine dönüştürdük. Dönüşüm yıl sonu itibarıyla tamamlanmış olacak." dedi,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan KayaEdirnekapı Şehitliği'ndeki etkinliğin ardından Darülaceze'yi ziyaret etti. 

Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ve kurum sakinleri tarafından karşılanan Bakan Kaya, burada yaşlılarla ilgilendi, onların Kurban Bayramı'nı kutladı.

Darülaceze sakinlerinin kaldığı yerleri gezen ve yetkililerden bilgi alan Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramların, kardeşliğin, dayanışmanın ve paylaşmanın en üst düzeyde yaşandığı günler olduğunu anlattı.

Bayramlarda çocuklarla beraber olduklarını, büyükleri ziyaret ettiklerini belirten Kaya, "Kasımpaşa Sevgi Evleri Sitesi'nde kalan çocuklarımızla bayram kahvaltısı yaptık. Onlarla bu vatanı borçlu olduğumuz şehitlerimizi ziyarete gittik. Edirnekapı Şahitliği'nde şehitlerimizin ruhuna fatihalar okuduk. Çocuklarımıza, şehitlerimizin bu vatan için ne tür fedakarlıklar yaptıklarını anlattık ve bu duyguyu beraber yaşadık." diye konuştu.

Yetiştirme yurdu konsepti ortadan kalkıyor

Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak Türkiye genelinde büyük bir dönüşüm gerçekleştireceklerini söyledi. Yetiştirme yurdu konseptini tamamen ortadan kaldıracaklarını vurgulayan Kaya, şu bilgileri verdi:

"Türkiye genelinde bütün çocuk yetiştirme yurtlarını çocuk evlerine dönüştürdük. Dönüşüm yıl sonu itibarıyla tamamlanmış olacak. Artık çocuklarımız, 'çocuk evleri sitesi' dediğimiz modellerle ya da 'çocuk evleri' dediğimiz evlerimizde yaşayacak."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.