Çocuk teşvik paketi anneye güven verecek

Çocuk teşvik paketi anneye güven verecek

Ailenin korunması için açıklanan Çocuk Teşvik Paketi kadınlar tarafından olumlu karşılandı. Anne olan veya olacak kadına büyük güven getireceği belirtilen paketi kadın siyasetçi ve STK temsilcileri yorumladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ailenin korunması programı çerçevesinde hazırlanan yeni paketi önceki gün  açıkladı. Üç bileşen altında toplanan programda 38 eylem bulunuyor. Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması Programı Eylem Planı’nda kadınlara iş hayatında pek çok kolaylık geliyor. Çocuk sahibi olan çalışanlar, doğum izninden sonra isterlerse çocuklarının ilkokula başlama yaşı olan 5.5 yaşına kadar ‘yarı zamanlı’ çalışma hakkına sahip olacaklar. Çocuk sayısına orantılı ailelere maddi yardım yapılacak. Ailenin, kadının ve erkeğin şartlarının iyileştirildiği paket, kadınları memnun etti. Kadın dernekleri, devletin böyle bir teşvik yapmasının kadının yükünü hafifletmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı. 

Paket, kadınların kaygılarını, gidereceği ifade ediliyor. Siyasiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri paketi değerlendirdi. 
'ÇOCUĞUMU NEREYE BIRAKACAĞIM'
Memursen Kadın Kolları Başkanı Safiye Özden paketin içerisinde olumlu, güzel iyileştirmeler olduğunu söyledi. Özden “Çalışan kadınlar açısından çok olumlu. Biz esnak çalışma vakitlerinin kadınların ruh ve beden bütünlüğü dediğimiz kendisini iş yerinde daha verimli hissetmesi, daha sağlıklı iş üretmesi açısından önemli görüyoruz” dedi. Kadınların özellikle doğum yaptıktan sonra analık izni bitmeden ‘ben çocuğumu nereye bırakacağım’ telaşı içerisine olduğunu ifade eden Özden şunları söyledi:
KADININ YÜKÜNÜ HAFİFLETİR
“Böyle bir alan açılmış olması kadınların bu anlamdaki kaygılarının giderilmesi için oldukça önemli. Maddi iyileştirmeler de güzel. Kadının iş hayatı ile ev hayatındaki sorumluluğunun altından kalkması açısından devletin teşvik yapması, yükünü hafifletir.”

'İstihdam problemini çözmekte tarihi mesafe aldırır'

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahanuslu: "Kadın istihdamının aynı zamanda aile içerisinde kadının konumunu hem geliştirecek hem de Türk aile yapısını koruyarak kadının konumu geliştirecek. Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en kapsamlı programı. Bunların neticesinde Türkiye’de kadın istihdamı hızlı bir biçimde artmaktadır. Yeni işe başlayanlara baktığımızda yüzde 54 erkek yüzde 46 kadın. Neredeyse kadınlarla erkeklerin işe başlama oranlarının eşitlendiğini bir Türkiye’de yaşıyoruz. istihdam problemini çözmekte tarihi bir mesafe almıştır. 

'Kadınların yaşadıkları sorunun çözümü için devrim niteliğinde'

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu: “Özellikle kadınların çalışma hayatında yaşadıkları sorunların çözümü açısından da bir devrim olarak nitelendiriyorum. Şu an yapılan tartışmalar kadın istihdamını olumsuz yönde etkiler mi şeklinde. Biz bunların zamanla aşılacağına inanıyoruz. İşverenlerimizin artık  dünyanın uyguladığı bu çağdaş çalışma şekillerine uyum sağlaması gerektiğine inanıyoruz. Yasal düzenleme ile ilgili çalışmalar yapılacak ama eksik yerler de varsa biz sendikalar olarak bu eksik yerlerin tamamlanmasını  arzu ederiz. 

'3. çocuğu düşünmeye başladım'

Birlik Vakfı Ankara Kadın Kolları İl Başkanı Sayın Döne Arslan: “Ben iki tane çocuk doğurdum bu paketten yararlanamadım ama devrim niteliğinde bir paket. AK Parti yine farkını gösterdi. Bu paketten sonra üçüncü çocuğu düşünmeye başladım.(gülümseyerek)

'Beklenen bir paketti'

Başkent Kadın Platformu Başkanı Nesrin Semiz: “Çalışan kadınların beklediği paketti. Güzel bir paket ve olumlu bulundu. Çocuğun bakımının tamamen kadının üzerinden okunuyor olması bize göre eksik. Özellikle çalışan annelerin beklediği paketti. Aynı haklar baba için de geçerli olmalı. 

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.