Çocuk parkındaki hilal gündemden düşmüyor

Çocuk parkındaki hilal gündemden düşmüyor

Parkın Müslüman çocuklar için açılması ve yoğun ilgi görmesi ülkedeki sekülerleri rahatsız etti

Almanya'nın Başkenti Berlin'de Müslümanların yoğunlukta yaşadığı Walterstrasse'de Müslüman çocuklar için açılan ve Ortadoğu coğrafyası temasına sahip olan oyun parkı Almanya'yı karıştırdı.

Walterstrasse'de bulunan oyun alanı, develer, palmiye ağaçları ve hilal ay finialine sahip kubbeli bir yapıya sahip. Tasarımcılar, yapılarını hem Müslüman dünyasına ait objelerden, hem de Ortadoğu bölgesindeki masallardan ilham alarak yaptı.

Parkın Müslüman çocuklar için açılması ve yoğun ilgi görmesi ülkedeki sekülerleri rahatsız etti. Örneğin 41 yaşındaki bir anne olan bölge sakini yeni tasarıma "Egzotik görünüyor, ancak çocuk oyun alanı din ile ilişkili olmamalı" diyerek çıkıştı. Ayrıca bölgede yaşayan 29 yaşındaki bir öğretmen de parkta 'Hilal' bulunmasının çocuk sağlığına tehlikeli olduğunu söyledi.

dnpf03rx0aevmz9.jpg

Eleştiriler ve karşı çıkmalar Walterstrasse ile sınırlı kamadı. Dün Almanya sosyal medyasının da konuştuğu konu Müslüman çocuklara özel oyun parkı oldu. Bir Alman Twitter kullanıcısı; "Oyun parkı mı? Yoksa cami mi? Bir çocuk oyun alanında dini sembollerin ne işi var?" sözleri ile tartışmaların odağına oturdu.

Breitbart'ın haberine göre bölge Müslümanları eleştiriler karşısında suskun kalmayı tercih ediyor. Tematik oyun parklarının eleştirilmesini son derece komik bulan Müslümanlar, hilal tasarımının eleştirilmesini ise anlamsız buluyor. Onlara göre bu parkın varlığına dahi tahammülü olmayan İslam karşıtları, doğrudan karşı çıkamadığı için başka şeylerin arkasına sığınıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.