Çocuk katili!

Çocuk katili!

Esed rejiminin 2 yıldır kuşatma altında tuttuğu Doğu Guta’da 216 kişi açlıktan hayatını kaybetti.

Açlıktan ölenlerin 150’si çocuk. Varil bombalı saldırı, salgın hastalık ve gıda yetersizliği nedeniyle 700 bin kişi ise yaşam savaşı veriyor.
Rusya’nın Suriye planı çerçevesinde aklamaya çalıştığı Beşar Esed, kadın ve çocuk ayırımı yapmadan katliamlarını sürdürüyor. İki yıldır abluka altında olan başkent Şam’a bağlı Doğu Guta bölgesinde 216 kişinin açlıktan hayatını kaybettiği ve bunların 150’sinin çocuk olduğu kaydedildi. Salgın hastalık ve gıda yetersizliği nedeniyle abluka altındaki 700 bin kişi ise yaşam savaşı veriyor. Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, uzun süredir rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan Şam’ın Doğu Guta bölgesindeki Arbin beldesinde 8’i çocuk 10 kişinin daha açlıktan öldüğü bildirildi.
 
KİTLESEL ÖLÜM KAPIDA 
 
Açıklamada, “Arbin beldesinde hastaların tedavisi için halk ilaç bulamıyor. Bölgede açlık nedeniyle birçok hastalık baş gösterdi. İnsani durum her geçen gün kötüye gidiyor” denildi. İnsani yardımların yapılmaması halinde bölgede “yeni dramların” yaşanacağı kaydedildi. Aktivistler, aralık ayı başından bu yana çocukların yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirdiği bölgede, çocuk ölümlerinden kuşatmanın kaldırılması için harekete geçmeyen BM ve uluslararası toplumun sorumlu olduğunu savunuyor. 
 
TOPLU CEZALANDIRMA
 
Yaklaşık 700 bin kişinin çok zor şartlar altında yaşadığını aktaran aktivist Muhammed Selahaddin, “Gıda yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan hastalıkları tedavi edecek ilaç ve imkan yok. Son iki ayda 11 çocuk hayatını kaybetti” dedi. Doktor Avad Süleyman da, “Tüm bunlar, Müslümanları cezalandırmak isteyen Batı’nın ve ABD’nin isteği dışında yapılamaz. Kimsenin bir daha devrimden bahsetmeye cesaret etmemesini istiyorlar” şeklinde konuştu. Suriye’de rejimin 2 yıldır kuşatma altında tutarak her fırsatta bombaladığı Doğu Guta’ya, un ve buğday gibi temel gıda maddelerinin girişine izin verilmiyor. Abluka nedeniyle dış dünyayla bağlantısı tamamen kesilen bölge sakinlerinin, kış mevsimi dolayısıyla soğuktan korunabilmek için sokak ve bahçelerdeki ağaçları kesmek zorunda kaldığı belirtiliyor. 
 
AB’den gecikmiş ambargo 
 
2011’den bu yana yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği Suriye’de Esed rejimine jet yakıtı sağlayan Avrupa Birliği ambargo kararı aldı. AB, kararına gerekçe olarak, Suriye Hava Kuvvetleri’nin ayrım gözetmeden sivilleri hedef almasını gösterdi.  İngiltere’nin Ortadoğu Bakanı Tobias Ellwood,  bombardımanlarda ölen sivillerin sayısına dikkat çekerek, ‘’Aldığımız bu önlem sayesinde artık hiçbir AB şirketi Suriye jetlerine yakıt sağlamayacak’’ dedi.
 
İslami Cephe cehennem topuyla vurdu
 
İslami Cephe’nin, Halep’in kuzeyindeki Nubul ve Zehra köyleri çevresindeki rejim güçlerine    “cehennem” adı verilen havan toplarıyla saldırması sonucu 10 askerin öldüğü bildirildi.  Halep’teki yerel aktivistlerden Yasir Ahmed,  Esed güçlerinin Halep’in kuzeyindeki İnzarat bölgesinde ilerlediğini dile getirerek “Şam  kuvvetleri, Halep’i kuşatmak için  dört koldan saldırdı. Esed güçleri  saldırılarını gittikçe artırıyor” dedi. Ahmed,  Halep’te muhaliflerin kontrolünde olan bölgelerde kış ayının gelmesiyle insani durumun her gün kötüye gittiğini de dile getirdi.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.