Çocuk gelişim merkezleri ile 28 bin 500 çocuğa ulaşıldı

Çocuk gelişim merkezleri ile 28 bin 500 çocuğa ulaşıldı

GAP idaresi ve PepsiCo Türkiye'nin işbirliği ile GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri ile 28 bin 500 çocuğa ulaştı.

Projenin 10. yılının kutlandığı bu günlerde GAP idaresi ve Pepsico yetkilileri, merkezleri ziyaret edip çocukları dinledi. GAP İdaresi projesi ile 8 ilde 11 merkez açıldı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde toplumsal değer üreten projenin 10. kuruluş yılı nedeniyle Kilis’te düzenlenen Çocuk Gelişim Merkezi ziyareti ve toplantıya Kilis Valisi Süleyman Tapsız, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Neil Pryor katıldı. Toplantıda, kamu-özel sektör iş birliği alanındaki başarılı örneklerden biri olan proje ile bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar ve yeni hedefler paylaşıldı.

Batman'da 2003 yılında başlayan projeden 2013 yılı sonuna kadar 28 bin 500 çocuğun yararlandığı belirtildi. Proje kapsamında 03-14 yaş grubundaki çocukların bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimlerini destekleyecek sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktiviteler yapabilecekleri, ders ve araştırma çalışmalarını gerçekleştirebilecekleri merkezler oluşturuldu. Adıyaman Merkez ve Gölbaşı ilçesi, Batman Merkez, Diyarbakır ili Silvan ilçesi, Kilis Merkez, Mardin ili Kızıltepe ilçesi, Nusaybin ve Ömerli ilçeleri, Siirt Merkez, Şanlıurfa ili Hilvan ilçesi ve PepsiCo fabrikasının bulunduğu Kocaeli Suadiye’deki merkezlerde, çocuklar için erken çocukluk aktiviteleri, eğitim, sanat, kültür ve spor faaliyetleri gibi aktif yaşamı destekleyen farklı programlar ve etkinlikler düzenlendiği kaydedildi.

Merkezler, çocuklar arasındaki iletişimi sağlayarak sosyalleşmelerine destek olmayı, gelecekteki meslek seçimlerinde yardımcı olmayı da hedefliyor. Çocuklar, matematik, sosyal bilgiler, Türkçe gibi derslerin yanı sıra bilgisayar, yabancı dil, keman ve gitar gibi farklı eğitimlerden de faydalanıyor. Ayrıca, ailelere yönelik eğitim ve farkındalık çalışmaları yapıldığı bildirildi.

Kilis Valiliği'nde projenin tarafları arası yapılan kısa bir toplantının ardından Kilis Valisi Süleyman Tapsız, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve Pepsico yetkililerinin arasında bulunduğu heyet Kilis'teki merkezi ziyaret etti. Merkezde, öğrencilerle yakından ilgilenen heyet, merkezde verilen gelişim kurslarını bir bir inceledi. Çocukların ebru sanatı ile yaptığı eserlerle yakından ilgilenen Pryor'a bir eser hediye edildi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.