Çocuk gelinler için Diyanet'le işbirliği

Çocuk gelinler için Diyanet'le işbirliği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çocuk gelin ve kadına şiddet vakalarının önüne geçmek için Diyanet İşleri Başkanlığı'yla işbirliği yapacak.

 Proje kapsamında camilerde hutbe ve vaazlarla toplumsal bilinç artırılacak, bölgede sözü geçen kanaat önderleriyle işbirliğine gidilecek.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çocuk yaşta yapılan evlilikler, çocuk istismarı, kadına şiddet, töre cinayetleri gibi insan ve çocuk haklarına aykırı durumlarla ilgili yaptığı çalışmaları hızlandırmak için Diyanet İşleri Başkanlığı'yla işbirliğine gidiyor. Edinilen bilgiye göre kadına şiddet ve çocuk istismarını önleme konularını konuşmak üzere de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'le bir araya geldi. Görüşmede erken yaşta evlilik ve zorla evliliklerle mücadele ile toplumsal şiddetin önlenmesine ilişkin duyarlılığın artırılması için ortak çalışmaların yürütülmesi kararlaştırıldı.

KADIN DİN GÖREVLİLERİ EVLERE ZİYARET YAPACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı konuyla ilgili eğitim çalışmalarını artıracak, gelecek günlerde daha aktif rol alacak. Kadın din görevlileri evlere ziyaretlerde bulunacak, mahalle muhtarları ve imamlar tarafından camilere davet edilecek kadınlara, ilim kadın vaizeleri ve kadın din görevlileri konuya ilişkin bilgilendirme yapacak. Erken yaşta evliliklerin çocuğu eğitim hakkından mahrum edeceği konusunda aileler bilinçlendirilecek.

İSTİSMARI ÖNLEYİCİ KAMPANYA

Camilerde de hutbe ve vaazlarla toplumsal bilinç artırılacak, bölgede sözü geçen kanaat önderleriyle işbirliğine gidilecek. Verilecek din hizmetleri içinde çocuğun her türlü istismarıyla mücadele yer alacak, erken yaşta evlilikle kızlara haksızlık yapıldığını ve bunun İslam'dan ayrı değerlendirilmemesi gerektiği anlatılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokolle din hizmeti sunanlar için eğitici seminerler düzenlenecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.