Çocuk felci ikinci tur aşı uygulaması

Çocuk felci ikinci tur aşı uygulaması

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Bulaşıcı Hastalıklardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Çiğdem Şimşek, "Şu an itibariyle ülkemizde çocuk felci vakası mevcut değil, olsa zaten ilk bizim bilmemiz gerekir" dedi.

Şimşek, Mado Sağlık Ocağında düzenlenen aşı etkinliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün Suriye ile ilgili çocuk felci uyarısı nedeniyle çeşitli tedbirler alındığını belirtti. Bu kapsamda 8 ildeki 5 yaş altındaki 100 bini Suriyeli olmak üzere 1 milyon 300 bin çocuğa aşı uygulandığını vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

"Şu an itibariyle ülkemizde çocuk felci vakası mevcut değil, olsa zaten ilk bizim bilmemiz gerekir. Suriyeli misafirlerimizde de böyle bir vaka mevcut değil. Suriye'de böyle bir olay görüşmüştü, bu nedenle olma ihtimalini göz önünde bulundurarak tedbir amaçlı olarak aşılama yapıyoruz. Ülkemizde ise en son vaka 1998'de görüldü. Türkiye, 2002'de çocuk felcinden arındırılmış ülke sertifikası aldı."
Türkiye'de aşılanma oranının yüzde 98'in üzerinde olduğunu vurgulayan Şimşek, kampanya ile olası bir vakayı önlemeyi amaçlandıklarını ifade etti.

Türkiye'ye gelen Suriyeli çocuklara ilk olarak çocuk felci aşısı uygulandığını anımsatan Şimşek, daha sonra ise rutin aşı takvimine geçildiğini dile getirdi.

Dulkadiroğlu Kaymakamı Erkan Bulgan ise aileleri kampanyaya duyarlı olmaya davet etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.