Çocuğunuzun oyun bağımlılığını yenmek için evcil hayvan alın

Çocuğunuzun oyun bağımlılığını yenmek için evcil hayvan alın

Sakarya Veteriner Odası Başkanı Mustafa Yıldız, cep telefonu, tabet ve bilgisayar gibi cihazlardan sürekli oyun oynayan çocukların velilerine çağrıda bulunarak, bakacak imkanı olanlara kedi, kuş ve balık gibi evcil bir hayvan edinmelerini önerdi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, hayvanla oynamanın çocukların gelişiminde büyük faydası olduğunu söyledi. Ancak bu günün çocuklarının zamanlarının neredeyse tamamını hareketsiz bir şekilde televizyon karşısında ya da internette oyun oynayarak geçirdiğini ve neredeyse bağımlı olduğunu ifade eden Yıldız, çocuğun bunun da fizikisel ve ruhsal sağlığını olumsuz yönde etkilediğini vurguladı. 

Bakacak imkanı olan ailelere, kedi, kuş, balık gibi hayvanlar almasını öneren Yıldız, hayvanlarla oynayan çocukta olumlu değişimin gözle görülebileceğini kaydetti. Yıldız, “Bu yolla çocuklarımız hareket etme imkanı bulacak. Gerçek bin canlı ile temasta bulunarak karşılıklı sevgi duygusunu tadacak. Ayrıca internetin zararlı içeriğinden de uzak kalmış olacak. Evde bir kuşla, yada evin bahçesinde sevimli bir köpekle oynamak mı güzel yoksa internette oyun oynamak mı güzel. Hayvan edindikten sonra eminim çocuk gerçek hayvanla oynamayı, zaman geçirmeyi tercih edecektir. Sorumluluk duygusu artacaktır. Çocuğunuzdaki olumlu gelişmeyi, yaşadığı mutluluğu gözle göreceksiniz. ” diye konuştu.

Yalnız yaşayan insanlara da sorumluluğunu alabilecek ve bakabileceklerse yine evcil bir hayvan almayı tavsiye eden Yıldız, “Hayvanlar karşılıksız sevgi verir. Bir köpeği düşünün sahibinin sürekli gözünün içine bakar. Sahibinden gelen bir hareketle sevgisini hemen belli eder. Yalnız insanlar yalnızlığın verdiği psikolojik rahatsızlıklara yakalanmaz. Hayvan seçerken de illa cins olsun diye direnmeyin lütfen. Sokakta bir sürü bakıma ihtiyacı olan hayvanları sahiplenebilirsiniz. Hem siz mutlu olan, hem de o hayvanlara sıcak bir yuva kazandırın” çağrısında bulundu.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.