Çocuğunuzun bonzai kullanıp kullanmadığını böyle oğrenebilirsiniz

Çocuğunuzun bonzai kullanıp kullanmadığını böyle oğrenebilirsiniz

Bonzai kullanımı yaygınlaşınca aileler de şüphelendikleri çocuklarını teste götürüyor.Çocuğunuzun bonzai kullanıp kullanmadığını böyle oğrenebilirsiniz!

Bursa'daki Özel Hayat Hastanesi de idrar testi vasıtasıyla numune alınan kişinin uyuşturucu kullanıp kullanmadığını belirliyor. Fiyatı çok düşük olduğu için son zamanlarda birçok genç tarafından kullanılan ve sonu ölüm ile biten Bonzai bağımlığının önüne geçmek için Bursa'daki Özel Hayat Hastanesi yeni bir adım attı. Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa'da da yakalanan Bonzai miktarı artarken, Özel Hayat Hastanesi, uyuşturucu maddelere karşı savaş başlattı. Hastanenin dış cephesine asılan pankart ile uyuşturucu madde bağımlılarına ve ailelerine çağrıda bulunan hastane yetkilileri, uyuşturucu ve Bonzai testlerinin laboratuvarlarında yapıldığını duyurdu. 
 
2005 yılındaki 17 bin uyuşturucu kullanımı sayısının 7 yılda 10 kat artarak 170 bini bulduğunu ifade eden Özel Hayat Hastanesi Biyokimya Uzmanı Dr. Kemal Aslan, özellikle ailelerde çocuklarının uyuşturucu kullanıp kullanmadığını merak edenler olduğunu söyledi. 
 
Uyuşturucu testinin 10 çeşit maddeyi ölçebilen bir test olduğunu belirten Aslan, “Bu testlerin yanı sıra halk arasında Bonzai denilen maddeyi ayrı olarak ölçebiliyoruz. Getirilen kişi eğer son bir hafta içinde madde kullandıysa bunu yarım saat içinde sonuçlandırıyoruz. Bonzai testi de idrarla yapılıyor ve anlaşmalı laboratuvarlarımızda sonucu kısa sürede veriyoruz. Bazı aileler çocuklarını bataklıktan bir an önce kurtarmak ve kesin teşhis ve tedavi için test yaptırıyor"dedi. 
Çocuğunun uyuşturucu alıp almadığı konusunda bazı ailelerin kesin bir bilgi edinmek istediğini belirten Aslan, “Hastanemizde böyle bir testin yapılmasındaki amaç hem ailelere yardımcı olmak hem de uyuşturucu kullanımının önüne geçmektir" diye konuştu. 
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.