Çocuğunuza telefonu 'uçak modunda' verin

Çocuğunuza telefonu 'uçak modunda' verin

Cep telefonunu vermekten kaçınamıyorsanız, hiç olmazsa uçak moduna alın. Bu sayede onu manyetik zararlardan korumuş olursunuz.

Cep telefonlarının sağlık açısından zararına yönelik her gün yeni bir bilgiyle karşılaşıyoruz. Yaydığı manyetik alan ve ısı, sinirlerin yeteri kadar çalışmasını engelliyor, el becerilerinin gelişimini olumsuz etkiliyor. Olumsuz bunca etkisi malumken, çocuk istediğinde, hele bir de ağlıyorsa anne ve babalar "al da sus" deyip veriyor çocuğun eline telefonu... "Vermeyin, kullandırmayın" denilse de, aileler karşı duramıyor. Hâl böyle olunca, "Vermeyin ama verecekseniz de uçak modundayken verin" diyor Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Dr. Ünal Özüm. Tavsiyelerini de şöyle sıralıyor:
- Çocuğunuz kucağınızdayken bile telefon kullanmamaya özen gösterin.
- Çocuğun gelişimi 8-10 yaşına kadar hızla devam eder. Bu yaştan önce telefondan uzak tutun.
- Entelektüel bozukluklar, el becerisinin kazanılmasının gecikmesi, sinir sisteminde yıpranma, kemik ve kas sisteminin yavaş gelişmesi gibi beden gelişiminde tuhaflıklar ortaya çıkabiliyor. Hormonal sorunlar yine manyetik etki sebebiyle meydana gelebiliyor.
- Çocukta sürekli başı eğik telefona bakar pozisyon, kamburlaşma ve boyunda düzleşmeye sebep olabilir. Bu sadece çocukta değil, yetişkinlerde de gıdı sarkması, yüzde hızlı kırışma gibi etkileri beraberinde getirir.

 

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.