'Çocuğunuz bilgisayar oyunları ile değil akıl oyunları ile büyüsün'

'Çocuğunuz bilgisayar oyunları ile değil akıl oyunları ile büyüsün'

PAL Eğitici Oyuncak Ürün Müdürü Murat Üstünbaş, oyuncak konusunda çocuktan önce anne babayı eğitmek gerektiğini söyledi.

Üstünbaş, "Bilgisayar oyunlarının başında fazla zaman harcayan çocuklar ölme, öldürme, zaman ve mekân ilişkisini tam kavrayamıyor. Bu durum onların zihinsel, duygusal ve bedensel gelişimini olumsuz yönde etkiliyor. Bilgisayar oyunlarında sürekli görsel şiddete maruz kalan çocukların bir noktadan sonra bu durumu normalleştirdiği uzmanlar tarafından gözlemlenmiş ve sıkça dile getirilmiştir." uyarısında bulundu.

Saatlerini bilgisayar oyunları başında geçiren çocukların enerjilerini boşaltamadığına dikkat çekerek, "Enerjisini boşaltamayan çocuklar bilgisayar oyunlarındaki yoğun şiddet yüzünden belirli bir noktadan sonra saldırgan ve hırçın davranışlar sergileyebiliyor." dedi. Üstünbaş, "İlköğretim çağını tamamlamış bir çocuk TV ve bilgisayar oyunları yolu ile ortamla 100 bin şiddet ve 8 bin ölüm sahnesine maruz kalıyor. Çocukların şiddeti özümseyerek büyümesi uzun vadede çocukların suça sürüklenmesine neden olan en önemli etken haline geldi." şeklinde konuştu. Ailelerin çocukların bilgisayar kullanımı takip etmesi gerektiğini vurgulayan Üstünbaş, "Aileler, çocukların bilgisayar oyunlarını yakından incelemeli ve bilgisayar oyunlarındaki uyarıları dikkate almalı. Ülkemizde son yıllarda bilgisayar oyunlarına karşı güçlü bir alternatif gelişiyor. Akıl oyunları özellikle çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerini destekliyor. Çocuklarının gelişimlerini yakından takip eden ebeveynler akıl oyunları yardımıyla çocuklarını şiddet oyunlarından uzak tutarken aynı anda onların yeteneklerini de geliştiriyor." ifadelerini kullandı.

PAL Eğitici Oyuncak Ürün Müdürü, çocukların görsel algı yeteneğini geliştirmek isteyen ebeveynlerinn tangramino, blockbuddies, shappy gibi akıl oyunlarından faydalanabileceğini dile getirdi. Bunun yanı sıra keva, six, mangala gibi akıl oyunları ile de çocuklarda düşünme becerileri ve problem çözme yeteneklerinin geliştirilebileceğini kaydeden Üstümbaş, "Pomela, Kulami, Pentago, Reversi, Six, Q-Bitz gibi akıl oyunları ile de çocuğunuzun kendi yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olabilirsiniz." tavsiyesinde bulundu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.