Çocuğun başarısında babanın rolü büyük

Çocuğun başarısında babanın rolü büyük

İzmir Şifa Üniversitesi'nden Dr. Fatih Kalkınç, çocukların eğitiminde onların başarıyı sağlayabilmesi için velilerin, özellikle de babaların aile içi iletişimde büyük rol oynadığını söyleydi.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde Merve Eğitim Kurumları'nın davetlisi olarak konterans verdi. Konferans, Özel Kazım Cingöz İlköğretim ve Ortaokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Uzman Psikolojik Danışman Kalkınç, "Babalar işten geldiklerinde akşam mutlaka bir saat evdeki bütün telefonları, bilgisayar ve televizyonu kapatıp ailesine ve çocuklarına zaman ayırmalıdır, onlarla iletişim kurup birlikte şakalaşıp oyun oynamalıdır." diye konuştu. Fatih Kalkınç, çocukların okul hayatında başarılı olabilmeleri, öncelikle onların başarılarının önüne geçen en büyük düşman olan televizyon, internet ve cep telefonu gibi iletişim araçlarından uzak durmaları gerektiğini belirtti.
 
Fatih Kalkınç, "Öğrencilerin bu alışkanlıklarından vazgeçip mutlaka okuma alışkanlığı kazanarak, bu tür iletişim araçlarına harcadıkları zamanı okuma alışkanlığına dönüştürmeleri gerekir. Çocuklarımızın bu tür kötü alışkanlıklardan vazgeçmelerinin ve başarıyı yakalamalarının yolu ise aile içi iletişimden geçiyor, onlarla yakın temas kurup onlarla iletişim sağlarsak, çocuklarımızla onların hep olumlu yönlerini konuşursak ve onlara sorumluluklar yüklersek, özgüvenleri artacak ve çocuklarımızın başarılı olma yolunda onlara büyük bir katkı sağlayacaktır." dedi.
 
Renklerin insan üzerindeki etkilerinden sabah kahvaltısının önemine, çocuğun oyun oynama gereksiniminden okuma alışkanlığının kazandırılmasına kadar birçok konuya değinen Dr. Fatih Kalkınç, daha sonra "Okul Evde Başlar" ve "Başarıyı Yaşa" isimli kitaplarını imzalayarak programı bitirdi.
 
Dr. Kalkınç, ikinci konferansını ise 'Değişen Dünyada Yeni Öğretmen' konusuna ayırdı. Program sonrası Dr. Fatih Kalkınç'a günün anısına hediye takdimi yapıldı.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.