Cobar harabeye döndü

Cobar harabeye döndü

Suriye'nin başkenti Şam'ın Cobar semtinin Esed güçlerinin saldırıları sonrasında harabeye döndüğü bildirildi.

Bölgedeki yerel aktivistlerden Yusuf el-Bustani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim birliklerinin hava ve kara saldırıları Cobar semtinin harabeye döndüğünü, kentte isabet almayan yapı kalmadığını belirterek, "Esed güçlerinin yoğun bombardımanı nedeniyle bölgenin alt yapısı çöktü. Bölgede durum çok kötü. Fırınlar çalışmıyor. Hava saldırılarında yaralananlara yapılacak müdahale için hiçbir tıbbi malzeme yok. Burada kalan bir kaç aile zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor" dedi.
 
Bustani, başkentin doğu kesimlerine açılan kapısı olması nedeniyle Cobar'ın stratejik öneminin bulunduğunu vurgulayarak, "Eğer Cobar bölgesi rejim güçlerinin eline geçerse, Esed güçleri rahatlıkla Doğu Guta'yı kontrol altına alır" ifadesini kullandı.
 
Rejime ait savaş uçaklarının hemen her gün bölgeyi bombaladığını aktaran Bustani, "Silahlı muhalifler, rejim güçlerine Cobar'da geçit vermiyor. Bundan dolayı hükümet güçleri ağır silahlarla saldırmalarına rağmen bölgenin denetimini sağlayamıyor" diye konuştu.
 
"Cobar'da kimyasal gaz kullanıldı"
 
Bustani, Esed rejimine ait güçlerin semtte bir kaç kez kimyasal silah saldırısında bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:
 
"Rejim, ağır silahlar ve kimyasal gazlarla Cobar'a saldırmasına rağmen silahlı muhalifler bölgeyi terk etmedi. Cobar rejim güçlerine mezar oldu ve olmaya da devam edecek." 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.