'Çobanlık' mesleğinin adı 'Sürü Yöneticiliği' oldu

'Çobanlık' mesleğinin adı 'Sürü Yöneticiliği' oldu

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan, “Adı sürü yöneticisi olarak değiştirilmesi planlanan çobanlık konusunda yapılan çalışmalar bitirildiğinde bu mesleğe rağbet artacaktır. “ dedi.

    TÜDKİYEB Genel Başkanı Ayhan yaptığı yazılı açıklamada; küçükbaş yetiştiriciliğinin binlerce yıldır geleneksel olarak meralarda yapıldığını, bunun doğru, ekolojik ve ekonomik bir yetiştiricilik yöntemi olduğunu ve bu işlemin çobanlar tarafından yürütüldüğünü belirterek son zamanlarda yetiştiricilerin çoban ihtiyacını karşılayamadıklarını ancak çobanlık konusunda yapılan çalışmalar sonucunda bu mesleğe ilginin artacağını söyledi.

    Çobanlığın mesleki statüye kavuşması ve çobanların eğitimden geçerek sertifikalı sürü yönetimi elemanı olması konusunda iyileştirme çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirten Ayhan, "Adı sürü yöneticisi olarak değiştirilmesi planlanan çobanlık konusunda yapılacak iyileştirme çalışmaları bitirildiğinde bu mesleğe rağbet artacaktır. Bakanlığımız yetkililerinin, bu konuda 25 bin kişilik istihdam alanı oluşturulacağı ve 2 yıllık yüksekokul statüsünde eğitim verilerek çobanların sürü yöneticiliğine dönüştürüleceği, sosyal güvenlik haklarıyla birlikte maaşlarının bir kısmının Devlet tarafından ödenebileceği şeklindeki açıklamasını büyük bir memnuniyetle karşılıyor ve 80 İl Birliğimizin 200 bin üyesi adına teşekkür ediyoruz. Bu düşüncenin hayata geçirilmesi halinde küçükbaş hayvancılığımızın önündeki en büyük engelin kalkmış olacağına inanıyor ve bu konudaki çalışmaları destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.