Çobançeşme Camii ve Kur'an Kursu'nun temeli atıldı

Çobançeşme Camii ve Kur'an Kursu'nun temeli atıldı

Tahir Mutlu Eğitim ve Kültür Derneği öncülüğünde, Çobançeşme Camii ve Kur'an Kursu'nun temel atma töreni yapıldı.

Gözde Uluçay'In haberi:

Temeli atılan komplekste, 3 bin kişilik cami, 150 öğrenci kapasiteli yurt, Kur'an kursu, 2 lojman ve 100 araç kapasiteli otopark inşaa edilecek.

Tahir Mutlu Eğitim ve Kültür Derneği'nin öncülük ettiği projenin temelleri Yenibosna Merkez Mahallesi'nde atıldı. Temel atma törenine, Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Tahir Mutlu Eğitim ve Kültür Derneği Onursal Başkanı Zühtü Demiröz ve birçok davetli katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir çok hayırlı bir işin başlangıcını yaptıklarını belirterek, “Burada inşaatına başlanan cami mimari özellikleriyle bölgeye örnek olacak bir yapı. Bu çalışmanın içerisinde 3 bin kişilik camimiz, 150 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdumuz, Kur'an kursumuz, 2 lojmanımız ve 100 araç kapasitelide kapalı otoparkımız olacak.” dedi.

İnşaatına başlanan yurtta geçmişini bilen tanıyan gençler yetiştirileceğini söyleyen Cinbir, “Burası geçmişini tanıyan, bize bu toprakları vatan yapanları bilen, geçmişinden güç alan, geleceğe güvenle bakan nesillere de ev sahipliği yapar diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

İnşaatına başlanan caminin sadece namaz kılma alanı olarak değil bir sosyal faaliyet alanı olarak da kullanılacağını söyleyen Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ise, “Burası çok uzun yıllardır kullanılamaz durumda olan bir camimizdi. Yaklaşık 92 yılından beri bu vaziyette duruyor. Bu süre içerisinde bir grup arkadaşımız buranın yapılması ile ilgili yola çıktılar uzun süredir var olan derneğimize yeni heyecan geldi. Biraz önce hocamızın da söylediği gibi Kâbelerimizin temsilcisidir camilerimiz burada emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.

İstanbul İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman’ın ettiği dualar eşliğinde gerçekleşen temel atma töreni, kurban kesilmesiyle sona erdi.

Cihan