Clinton'ın yazışmaları açıklandı

Clinton'ın yazışmaları açıklandı

ABD Dışişleri Bakanlığı, eski bakan Hillary Clinton’ın, 2012'de ABD'nin Libya'nın Bingazi kentindeki konsolosluğuna düzenlenen saldırıyla ilgili e-postalarını yayımladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, eski bakan Hillary Clinton’ın, 2012'de ABD'nin Libya'nın Bingazi kentindeki konsolosluğuna düzenlenen ve Büyükelçi Christopher Stevens'ın da hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırıyla ilgili e-postalarını yayınladı.

Clinton’ın özel elektronik e-posta hesabında yer alan Bingazi ile ilgili neredeyse, 900 sayfayı bulan 296 adet yazışma, kamuoyuna açıklandı.

Daha çok haberler, Kongre’deki oturumlara dair notlar ile personelle yazışmaların yer aldığı e-postalarda, ülke güvenliği ve uluslararası ilişkiler açısından sakıncalı görünen bazı bölümlerin üzeri kapatıldı. Yazışmaların, Clinton’ın başkanlık yarışını etkileyebilecek yeni bilgiler ortaya çıkarmadığı yorumları yapılıyor.

Clinton’a gönderildiği sırada “gizli” kategorisinde olmayan bir e-postanın, ABD Federal Araştırma Bürosu'nun (FBI) talebi üzerine bugün bu kategoriye çevrildiği de kaydedildi.  

Bakanlık da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “E-postaların, Bingazi saldırısı öncesi ve sonrasına yönelik anlayışlarını ve temel gerçekleri değiştirmediğini” bildirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.