Clinton'dan Yahudi kuruluşlara destek mektubu

Clinton'dan Yahudi kuruluşlara destek mektubu

ABD Başkan aday adayı Hillary Clinton, Yahudi kuruluşlara bir mektup yazarak kendilerine yönelik boykot ve yaptırımlara karşı olduğunu açıkaldı

ABD’de Demokratlar adına başkanlığa adaylığını açıklayan Hillary Clinton, İsrailli zengin işadamı Haim Saban ve bazı Yahudi kuruluşu liderlerine mektup yazarak İsrail’e yönelik yaptırımlara karşı olduğunu söyledi. Clinton mektubunda Uluslararası Boykot, Tecrit ve Yaptırım (BDS) hareketinin karşısında olduğunu ifade etti.
Mektubunda "BDS ile mücadelede aynı kanaate olduğumuzu düşünüyorum" yazan Clinton, BDS hareketinin İsrail’in meşruiyetini kırmak ve İsrail’i komşuları tarafından yalnız bırakmak gibi sonuçlar doğurabileceğini söyledi.
Başkanlık kampanyasını ekonomik meseleler üzerinden sürdüren Clinton için ikinci derece de stratejik önem taşısa da bazı Yahudi işadamlarının konuyu yakından takip ediyor olması bu açıklamanın arka planında bulunan sebepler hakkında ipuçları veriyor.
2 Temmuz günü Saban’a ulaştırılan mektup aynı zamanda Büyük Yahudi Organizasyonları Birliği konferansına da gönderildi.
Clinton'a göre BDS İsrail'i cezalandırmayı amaçlıyor ve Filistinlilerle olabilecek barışa ciddi şekilde zarar veriyor.
Clinton mektubunda ayrıca Birleşmiş Milletler'de ve uluslararası birçok kuruluşta çok sayıda İsrail muhalifi bulunduğunu ve bunu tasvip etmediğini ifade etti. Clinton ayrıca "Günden güne daha iyi anlıyorum ki Amerika daima İsrail için dik duracak ve ben Başkan olarak daima bunu sürdüreceğim" diyerek Yahudilerden açıkça oy istediğini belirtmiş oldu.

dunyabulteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.