Clinton ve Trump, canlı yayında Müslümanları da tartıştı

Clinton ve Trump, canlı yayında Müslümanları da tartıştı

Clinton ile Trump, Minnesota eyaletindeki Washington Üniversitesinde ikinci kez canlı yayında karşı karşıya geldi

ABD'de başkanlık seçimlerine bir ay kala Demokratların adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçilerin adayı iş adamı Donald Trump'ı karşı karşıya getiren canlı yayın, son yılların en sert tartışmalarından birine sahne oldu.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak 58. Başkanlık Seçimleri dolayısıyla Clinton ile Trump, Minnesota eyaletindeki Washington Üniversitesinde ikinci kez canlı yayında karşı karşıya geldi.

Oldukça sert geçen tartışmanın başından sonuna kadar hemen her konuda birbirlerine ağır ithamlarla yüklenen iki başkan adayı, 1,5 saat süren canlı yayında salonda bulunan konukların yönelttiği ve sosyal medyadan gönderilen soruları yanıtladı.

Tartışmada Müslümanlarla ilgili sorular da öne çıktı. 

ABD'deki müslümanlarla ilgili bir soru üzerine Clinton, "Bu ülkede George Washington'dan beri Müslümanlar var ve onların arasında Muhammed Ali gibi unutulmaz başarıları olan birçoğu da var." diyerek başkanlığı döneminde Amerikalı Müslümanların ülkede eşit bireyler olarak yaşayacakları sözünü verdi.

DAEŞ'le mücadele eden koalisyonun birçok Müslüman üyesi olduğunu ve bu ülkelerle birlikte teröre karşı mücadele verdiklerini vurgulayan Clinton, "Trump'ın Müslümanlarla ilgili sözleri, DAEŞ gibi terör örgütlerine bir hediyedir ve kendilerine daha fazla üye kazandırmak için kullandıkları bir malzemedir." dedi.

Kendisine "Müslümanları ABD'ye almayalım" sözleri hatırlatılan Trump ise özellikle Suriye gibi ülkelerden ABD'ye gelecekler için çok güçlü güvenlik kontrolü yapılması gerektiğini kaydederek, "Müslümanlar bir şey gördüklerinde bunu (yetkililere) ihbar etmeli, etmedikleri zaman sorunlar ortaya çıkıyor." diye konuştu.

"Radikal İslami terör" kavramını bir kez daha kullanan Trump, ABD Başkanı Barack Obama ve Clinton'ı bu kavramı kullanmaktan imtina etmekle suçladı. Clinton ise "Bizim savaşımız İslam'la değil" diyerek kendisinin "şiddet içeren cihatçı terörizm" kavramını tercih ettiğini belirtti.
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.