Cizre'de Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu açıldı

Cizre'de Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu açıldı

Şırnak Cizre İlçe Müftülüğü, ‘Aile İrşad ve Rehberlik’ bürosu açtı.

Cizre’nin, özellikle aile ve aile bireyleri ile ilgili dini içerikli soru ve sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla büroyu açtıklarını söyleyen İlçe Müftüsü Mehmet Sami Yıldız, aile yapısının korunmasına katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye’nin birçok yerinde açılan aile irşat ve rehberlik büroları Şırnak’ın Cizre ilçesinde de açıldı. Müftülük bünyesinde açılan Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu'nun amacı aile yapısının korunması. Açılan büro hakkında açıklamalarda bulunan Cizre Müftüsü Mehmet Sami Yıldız, “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından aile irşat ve rehberlik büroları, toplumumuzun aile hakkında dini açıdan doğru bilgilendirilmesidir. Aile bireylerinin, sosyal, ekonomik ve kültürel değişimler sonucu karşı karşıya geldiği yeni sorun alanlarında dini bilgi ve manevi destekle güçlendirilmesi amacıyla il ve ilçe müftülükleri bünyesinde kurulmaktadır. Cizremizde de aşağıda belirtilen amaç, ilke ve hedef doğrultusunda kuruldu.” dedi.

Açılan büronun amacının, halkın aile hakkında dini açıdan doğru bilgilendirilmesini sağlamak olduğunu ifade eden Müftü Yıldız, “Aile yapısının korunmasına katkıda bulunmak. Cizremizin özellikle aile ve aile bireyleri ile ilgili dini içerikli soru ve sorunlarının çözümüne katkı sağlamak. Gerektiğinde ilgili kamu ve kuruşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yapmaktır. Ayrıca, büromuza bizzat gelerek başvuruda bulunan ya da telefon ve e-mail yoluyla ulaşan bütün vatandaşlarımıza kuşatıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla dînî danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmaktır. Ayrıca, aile ile ilgili konularda farklı kurum ve kuruluşlarla da işbirliği içerisinde konferans, panel, seminer, kampanya, eğitim ve proje gibi faaliyetler düzenlemektir.” diye konuştu.

Amacın; doğru dinî ve ahlâki bilgilere sahip, aile olmanın sorumluluğunu taşıyan, bilinçli bireylerle huzurlu ve sağlıklı bir toplum oluşturmak olduğuna vurgu yapan Sami Yıldız, “İlçemizde gerçekleştirdiğimiz bütün faaliyetlerimizde İslam dininin temel kaynaklarından beslenen, kültürel değerlerimizle güçlenen sağlam bilgiyi esas almaktır. Kadın, çocuk, genç ve yaşlı bireylere dinî danışmanlık ve manevi destek hizmeti sunarken özgün, düzeyli ve tutarlı olmaktır. İlgili kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yürüterek ailenin anlamı, değeri ve önemi hakkında toplumsal bir farkındalık oluşturmaktır. Etkili bir hizmet dokusu oluşturabilmek için bölgemizin ve danışan bireylerin hassasiyetlerini dikkate almaktır.” şeklinde konuştu.

Açılan büro ile hedefler hakkında bilgi veren Müftü Yılmaz, çalışmaları, millî ve manevi değerlere bağlı bir aile yapısının korunması ve güçlendirilmesi bilinciyle planlayıp sürdürdüğünü ifade etti. Yılmaz, şöyle dedi: "Amaç; aile kavramının birleştirici rolüyle kadın, yaşlı, genç ve çocuk sorunlarına karşı bölgemizde bir duyarlılık geliştirerek çözüme katkı sağlamaktır. Aile içi şiddet, töre cinayetleri ve kız çocuklarının maruz kaldığı cinsiyet ayrımcılığı gibi olumsuz tutum ve davranışları önlemeye yönelik faaliyetler yapmaktır. Bu hedefleri güzelleştirmek amacıyla kurulan aile irşat ve rehberlik büromuz Cizreliler için hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.”

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.