Çizmeli madenci umreye gidiyor

Çizmeli madenci umreye gidiyor

Soma'da meydana gelen maden faciasından yaralı kurtarılan ve bindirildiği ambulansta sedyeyi kirletmemek için çizmelerini çıkarmak istemesiyle gündeme gelen işçi Murat Yalçın, düzenlenen törenle umreye gitmek üzere uğurlandı.

Şanlıurfa Müftülüğü'nün desteğiyle umreye gidecek Murat Yalçın, eşi Hülya, 4 yaşındaki kızı Dicle ve annesi Aysel, Kırkağaç Belediyesi önünden Soma kafilesine dahil oldu.

Burada İlçe Müftülüğü'nden yetkililerinin okuduğu duaların ardından yakınlarıyla vedalaşan Murat Yalçın, minibüse binerek İzmir'e hareket etti.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kutsal toprakları göreceği için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Tarif edilemeyecek duygular yaşadığını anlatan Yalçın, "Allah herkese nasip etsin. Güzel bir duygu. O mübarek topraklara ayak basmak, yüz sürmek, oraları görmek, her insana her Müslüman'a nasip olmaz" dedi.

Soma'daki maden faciasının ardından ambulansa bindirilirken sarf ettiği sözlerin kendisini bu noktaya kadar getireceğini düşünmediğini anlatan Yalçın, 'İçimden gelen bir şeydi. Bu devlet malı, milletin malı. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

-"Hacca da gitmek istiyoruz"

Anne Aysel Yalçın da oğlunun faciadan sağ kurtulduğuna çok sevindiğini ve onun sayesinde umreye gitmenin nasip olduğunu söyledi.

Hacca gitmeyi de istediklerini dile getiren Aysel Yalçın, 'Dönüşte hacca gitmek için de girişimde bulunacağım. Hepinize dua edeceğim, hepinizden Allah razı olsun. 'Devletin malıdır, benden başka insanlarda kullanacak, oraya başını koyacak, çizmelerimi alın sedye kirlenmesin' diye söyledi benim oğlum, meşhur oldu. Allah razı olsun, çocuğumla çok gurur duyuyorum' ifadelerini kullandı.

Manisa'da, 13 Mayıs'ta meydana gelen 301 kişinin yaşamını yitirdiği faciadan sağ kurtulan işçilerden Murat Yalçın, Soma Devlet Hastanesine sevk edilmek için bindirildiği ambulansta sedyeyi kirletmemek amacıyla çizmelerini çıkarmak istemesiyle gündeme gelmişti. Duyarlılığıyla gündeme gelen Yalçın, Şanlıurfa Müftülüğünün davetiyle bu kente gitmiş ve umre seyahatiyle ödüllendirilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.