Çin'in hukuksuz uygulamalarına protesto

Çin'in hukuksuz uygulamalarına protesto

Kütahya'da Anadolu Öğrenci Birliği üyeleri, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

Kentte faaliyet gösteren yaklaşık 10 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği grup, Ulu Camii önünde toplanarak Çin yönetimi aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Şahit Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yunus Karakaya, Doğu Türkistanlı kardeşlerini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

Doğu Türkistan'da, 21'inci yüzyılda barbar dönemlerin zulümlerini aratmayan günlerin yaşandığını belirten Karakaya, şöyle konuştu:

"Dünyanın gözü önünde 40 milyon insan yok edilemeye çalışılmaktadır. Ne özgürlükçü Batı, ne İslam dünyası feryatlarını duymamaktadır. Bir halkın yaşama hakkı, din ve özgürlükleri çıkar uğruna kurban ediliyor. Doğu Türkistanlılar, sadece Müslüman oldukları, değerlerinden vazgeçmedikleri ve ibadetlerini yerine getirmek istedikleri için öldürülmekte, zindanlarda çürütülmekte, aç bırakılmakta ve sürgüne gönderilmektedir. Çin devleti son yıllarda uygulamaya soktuğu yasaklarla milyonlarca Müslümanın yaşadığı ülkeyi adeta esir kampına çevirmiştir. Çin devleti, Doğu Türkistanlılara tam anlamıyla terör estiriyor. Tıpkı İsrail'in Filistinlilere yaptığı gibi toprakları planlı bir şekilde ellerinden alınıyor, mülklerine el konuluyor."

Karakaya, duyarlı Müslümanlar olarak bütün dünya devletlerine, Çin'in hukuksuz ve insanlık dışı uygulamaları karşısında harekete geçme çağrısında bulunduklarını sözlerine ekledi.

Grup, Doğu Türkistanlı Müslümanlar için dua ettikten sonra dağıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.