Çine'de elektrik üretimi başladı

Çine'de elektrik üretimi başladı

Çine Adnan Menderes Barajı ve Hidro Elektrik Santrali'nde (HES) elektrik üretimine başlandığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından hizmete alınan Çine Adnan Menderes Barajı ve Hidro Elektrik Santrali'nde (HES) elektrik üretimine başlandığı bildirildi.
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, test aşaması tamamlanan HES ünitelerinden bugüne kadar 6 milyon kilowatt saat enerji üretildiği belirtildi.
Dünyanın 5. Avrupa'nın ise en yüksek barajı olan Çine Adnan Menderes Barajı ve HES'in Aydın'ın Çine ilçesinin 16 kilometre güneydoğusunda Çine Çayı üzerinde bulunduğu bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"DSİ tarafından tamamlanan ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hizmete aldığı baraj, 350 milyon metreküp su biriktirme kapasitesine sahip bulunuyor. 10 Ekim 2010 tarihinden itibaren su tutulan, yıllık 118 milyon kilowatt saat enerji üretmesi planlanan barajın HES ünitelerinde Mayıs 2014 itibarıyla bütün testler tamamlanarak elektrik üretimine başlandı. Barajda bulunan 2 HES ünitesi 24 saat vardiya usulüyle çalışıyor. Çok kısa bir süre önce devreye alınan bu ünitelerde 23 Haziran 2014 itibarıyla 6 milyon kilowatt saat enerji üretildi."
 
-Taşkın zararlarının önüne geçiliyor
 
Çine Adnan Menderes Barajı ve HES enerji üretiminin yanında Aydın için çok büyük bir problem olan taşkınların önüne geçildiğine dikkati çekilen açıklamada, barajın 91 bin dekar zirai araziyi taşkın zararlarından koruduğu, diğer yandan 350 milyon metreküp depolama hacmiyle Koçarlı-Bağarası ve Çine ovalarında 223 bin 580 dekar zirai arazinin de sulamasına katkı sağlayacağı kaydedildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.