Çin'den Müslüman Uygurlar'a din yasağı!

Çin'den Müslüman Uygurlar'a din yasağı!

Çin yönetimi Doğu Türkistan'da ki devlet memurlarına dini yasakladı.

Çin yönetiminin Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerine karşı yeni bir zulüm ve kışkırtma amaçlı yasaklama kararı aldığı ve bu yasaklamaların bir düzenleme ile yürürlüğe konulduğu bildirildi. Yeni yasaklama kararı ile devlet memurlarından sonra, devlet memurlarının aileleri ve yakınlarının İslam dinine inanmaları yasaklanmış oldu, buna aykırı davrananların ise ağır cezalarla karşı karşıya kalacağı bildiriliyor.
 
Kaşgar'da bulunan komunist parti teşkilatının internet sitesinde yayınlanan genelge ve ekinde yer alan 15 maddelik yeni yasaklara göre devlet memurlarının ve akrabalarının İslam diniyle ilişkilerini kesmeleri isteniyor.
 
Yasakların 'güvenlik ve istikrarın uzun süreli olarak korunması stratejisi' çerçevesinde ilan edildiği bildirilen genelgede İslam dinine inanan, namaz kılan, oruç tutan ve dini içerikli kıyafetler giyen devlet memurları yasak kapsamında 'devletin güvenliği ve istikrarına zarar verenler katagorisi' altında en ağır şekilde cezalandırılacağı belirtiliyor.
 
Gözlemciler, Müslüman Uygur devlet memurlarının dini, duygu ve düşüncelerinin Çin Komünist Partisi'nin en büyük endişe ve handikapı haline dönüştüğünü bildirdi. 
 
Kaynak: Uygur Haber ve Araştırma Merkezi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.