Çin'den Almanya'ya tişört tepkisi

Çin'den Almanya'ya tişört tepkisi

Çin, Almanya'da satışa sunulan ve üzerinde 'Bir köpeği kurtarın, bir Çinli yiyin' yazılı tişörtlere sert tepki gösterdi. Çin büyükelçiliği, Almanya'dan tişörtlerin satışını durdurmasını ve üretici firmanın kendilerinden özür dilemesini istedi.

Çin, Almanya'ya, ülkede satılan bazı tişörtlerin, üzerinde Çinlilere haraket içeren ifadelerin yer aldığı gerekçesiyle piyasadan kaldırılması ve üretici firmaya da kendilerinden özür dilenmesi çağrısında bulundu.

Şinhua haber ajansı, Çin'in Berlin Büyükelçiliğinin, üzerinde İngilizce "Bir köpeği kurtarın, bir Çinli yiyin" ve "Bir köpek balığını kurtarın, bir Çinli yiyin" yazılı tişörtlerin internetten satışının durdurulması için Alman makamlarını göreve davet ettiğini belirtti.

Tişörtleri satan Spreadshirt firması, Çin'den gelen tepki üzerine daha önce yaptığı özür açıklamasında, "Etnik köken, milliyet ve din konularında ayrımcılık ve hakaret içeren sloganların yasak olduğunu" kaydetmişti.

Ancak Çin, bu açıklamanın yeterli olmadığına işaret ederek tişörtlerin satışının durdurulmasını ve daha kapsamlı şekilde özür dilenmesini istedi.

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.