Çin'den Afrika'da hızlı trene yardım

Çin'den Afrika'da hızlı trene yardım

Büyük şehirlerin hızlı tren ağı ile birbirine bağlanması Avrupa'da hayal bile edilemezken, Çin, Afrika'da gerçekleştirmeyi planlıyor.

Çin Başbakanı Li Keqiang, Afrika Birliği OAU'da yaptığı konuşmada, Afrika'da hızlı tren ağının oluşturulması için mevcut 20 milyar Dolarlık kredi hacmini 10 milyar Dolar daha artırabileceklerini söyledi. Ayrıca Afrika için geliştirme fonunun da 2 milyar Dolar daha artırılacağını bildirdi.

Çin haber ajanslarının bildirdiğine göre Li, Etyopya'daki konuşmasında hızlı tren ağının Afrika'daki tüm büyük şehirleri birbirine bağlayacağını ve Çin'in de bunu inşaa edebilecek tekniğe sahip bulunduğunu belirtti. Li, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Afrika ile birlikte bu rüyanın gerçekleşmesi için çalışacağını kaydetti.

Bir yıl önce Çin Başbakanlığı görevine seçilen Li, ilk defa Afrika'yı ziyaret ediyor, Li, Etyopya'dan petrol ülkeleri Nijerya ve Angola'ya geçecek. Daha önce de Çin'in üst düzeydeki Afrika ziyaretlerinde milyarlarca Dolar hacmi bulunan ve Çin'e hammadde sevkiyatını öngören anlaşmalar imzalandı.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.