Çin'de kirlilik 'kritik durum'da

Çin'de kirlilik 'kritik durum'da

Li Gancie, Çin'in çevre koşullarının "kritik durumda" olduğunu söyledi.

Çin Çevre Bakan Yardımcısı Li Gancie, Çin'in su ve hava kalitesi başta olmak üzere çevre koşullarının "kritik durumda" olduğunu söyledi.

Şinhua ajansının haberine göre, Dünya Çevre Günü öncesi açıklama yapan Li, Çin'in çevre koşullarının genel olarak iyileştiğini ancak su kalitesinin "iyimser durumda olmadığını", şehirlerdeki hava kalitesinin durumunun da "ciddi" seviyelerde olduğunu kaydetti.

Çin'in sahillerindeki su kalitesinin de kötü olduğunu söyleyen Li, bu bölgelerdeki suyun yüzde 18,6'sının dördüncü kalitede olduğunu belirtti. Li, ayrıca Doğu Çin Denizi ve ülkenin 9 büyük körfezindeki su kalitesinin "son derece kötü" olduğunu vurguladı.

Toprak kirliliği ve arazi bozunumunun da ciddi seviyelerde olduğunu belirten Li, tarım alanlarının 2013'te 80 bin 200 hektar azaldığını ifade etti. Li, 295 milyon hektarlık arazinin yani Çin'in toplam arazisinin yüzde 30,7'sinin toprak erozyonu ile karşı karşıya olduğunu sözlerine ekledi.

Çin'de su kalitesinin ölçümünde 5 aşamalı sistem kullanılıyor ve beşinci aşama "en kötü seviye" olarak tanımlanıyor.

Diğer yandan dünyanın hava kirliliği açısından en kirli şehirlerine ev sahipliği yapan Çin'de geçen yıl yapılan hava kalitesi ölçümlerinde 74 şehirden sadece üçünün ulusal standartları yakaladığı ifade ediliyor.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.