Çin’de ilk teravih kılındı

Çin’de ilk teravih kılındı

Çin’de yaşayan Müslümanlar, ilk teravih namazını kıldı. Bugün kılınan ilk teravih için camilerde günler öncesinde hazırlıklar yapıldı.

 Çin’deki camilerin abdesthanelerinde bulunan banyolarda da yıkanıp, abdestlerini alan Çinli Müslümanlar, ezanın okunmasıyla yatsı namazını kıldı. Ardından da teravih namazı kendine has iklimiyle eda edildi. Teravih namazının kılındığı yerlerden biri de 200 bin Çinli Müslümanın yaşadığı başkent Pekin’deki Nandouya Camisi. Sıcak havaya rağmen genci yaşlısı Çinli Müslümanlar camideki yerlerini aldı. Camide namaz öncesi Kur’an okundu. İkişer rekâttan toplam 20 rekât olarak kılınan teravih namazının her dört rekâtında toplu olarak salâvatlar getirildi ve dualar edildi.
Beyaz cübbeleri ve sarıklarıyla dikkat çeken cemaat, teravihin ardından vitir namazını kılarak, yarın başlayarak Ramazan ayına büyük neşe ve sevinç içinde girdi.

Namazın ardından Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan caminin imamı Zhou (Süleyman) ilk teravin ardından duyduğu sevinci dile getirdi. Bugünün tüm dünya Müslümanları için özel bir gün olduğunu ifade eden İmam

Süleyman, herkesin Ramazanı'nı kutladı.
Çin’de resmi rakamlara göre 23 milyon civarında Müslüman yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.