Çin'de halk maskeyle sokağa çıkıyor

Çin'de halk maskeyle sokağa çıkıyor

Çin'in kuzey bölgelerini günlerdir etkisi altına alan yoğun hava kirliliği nedeniyle birçok bölgede hava ve kara trafiğinde aksamalar yaşanıyor.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletindeki Taoşian Uluslararası havalimanında görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle birçok uçuşun iptal edildiği belirtildi. Kuzey bölgelerdeki bazı eyaletlerde ise otoyolların kapatıldığı kaydedildi.

Başkent Pekin'de sabah saatlerinden itibaren "tehlikeli" seviyelerde olan hava kirliliği nedeniyle halk maskeyle sokağa çıkarken, solunum yolu rahatsızlığı olanların açık alanlara çıkmaması tavsiye ediliyor.

Kentte havadaki zararlı partikül oranını ölçen PM 2,5 değeri 436 seviyesine yükseldi, kent merkezinde görüş mesafesi düştü. Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) göre PM 2,5 değeri 25 birime kadar güvenilir eşik olarak kabul ediliyor.

Pekin'de pazartesiden bu yana etkisini sürdüren kirlilik nedeniyle sarı alarm hala kaldırılmadı. Bölgede kirliliğin hafta sonuna kadar dağılması beklenmiyor.

DSÖ, hava kirliliğine ilişkin yayımladığı raporda, dünya genelinde 2012'de hava kirliliğinin 7 milyon kişinin ölümüne neden olduğunu duyurmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.