Cinali göleti pullu sazan kaynayacak

Cinali göleti pullu sazan kaynayacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kırbaş, balıklandırma çalışması ile su kaynaklarında biyolojik çeşitliliğin arttırılması ve amatör avcılığın geliştirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Kırbaş bu amaçla 30 bin pullu sazan yavrusunu Cinali göletine bıraktıklarını dile getirdi.
 
Kırıkkale'de doğal yaşamın desteklenmesi ve sürdürülebilmesi amacıyla Keskin ilçesinde bulunan Cinali Göleti'ne 30 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı. 2014 yılı Balıklandırma Programı kapsamında Keskin ilçesinde Cinali Göleti'ne balık bırakılmasının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, yaptığı açıklamada, bu çalışmayı Bakanlığın Stratejik Kalkınma Planı çerçevesinde ekolojik dengeyi sağlayarak, doğadaki canlı varlıkları zenginleştirmek amacıyla yaptıklarını söyledi. Kırbaş, balık yavrularının Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden temin edildiğini belirterek, bu çalışmayla balık popülasyonunda artışların olacağını vurguladı. 30 bin pullu sazan yavrusunu Cinali göletine bıraktıklarını ifade eden Kırbaş, şöyle devam etti: "Sazan balığı hem kültür balıkçılığında hem de doğal suların aşılanmasında kullanılmaktadır. Balıklandırma çalışması ile su kaynaklarımızda biyolojik çeşitliliğin arttırılması ve amatör avcılığın geliştirilmesini hedefliyoruz. Gelecek nesle su ürünleri varlığımızı miras bırakmak adına da bölge halkımızın su ürünleri yasaklarına uymaları gerekmektedir."
 
SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKLANDIRMA DEVAM EDECEK
 
Kırbaş, göl, gölet, akarsu ve nehirlerde mevcut balık stoklarının korunması, yerli balık ırklarının varlığının devamı, ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılmasını sağlamak amacıyla sürdürülen balıklandırma çalışmalarının il genelinde artarak devam edeceğini kaydetti. Balık stoklarının korunması ve yerel balık ırklarının devamlılığının sağlanması için balıklandırma çalışmalarının önemine dikkati çeken Kırbaş, iç su kaynaklarında, iç bölgelerde balık tüketiminin artırılması ve tüketime bağlı istihdam oluşturmak amacıyla yapılan balıklandırma çalışmalarında doğal bir tür olan 'pullu sazan' kullandıklarını kaydetti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.