Çin Zulmü Artıyor

Çin Zulmü Artıyor

Çin Doğu Türkistan’ın Kaşgar şehrindeki tarihi İdgah Camii önünde 10 bin Uygur’u zorla dans ettirdi. Korla şehirinde ise başörtüsünü yasakladı.

19 Mayıs Perşembe günü sabahının erken saatlerinde "Dans Etkinlikleri" adı altında başlayıp hava kararıncaya kadar devam eden zorunlu uygulamaya, aralarında öğrenci ve kadınlarında olduğu 10 bin Doğu Türkistanlı Müslüman zorunlu olarak katıldı.

İdgah cami önünde toplanan kalabalığa sıklıkla İslam dinine aykırı ve Çin Komünist Partisine övgü dolu sözlere içiren sloganlar attırılırken, etkinliğe  katılım göstermeyen Doğu Türkistanlı Müslümanlar ise Çin tarafından ağırlaştırılmış hapis ve para cezası ile tehdit edildi.

Korla Şehirinde Başörtüsünü Yasakladı

Bölgeden gelen en son haberlere göre Çin, Doğu Türkistan’ın Korla şehrinde cadde ve sokaklara türban konusunda dini rükunlara aykırı uygulamaların ve yasakların  maddeler halinde sıralandığı duyurular astı

Çin’in korla şehrine astığı duyurularda, "Cilbab ve onun görevini yerine getiren  kıyafetlerin asla kullanılamayacağı, şal takanların boyunlarını kapatamayacağı”  belirtilirken, bu kurullara uyulmadığı takdirde ise ”Para veya hapis cezasına çarptırılacağı" tehdidinde bulunuluyor.

(Çin’in  Doğu Türkistan’ın Korle şehrine astığı ve türbana  karşı  getirilen  yeni uygulamaların ve yasakların belirtildiği  duyurular)

(Uygurca olarak hazılranmış duyurunun türkçe tercümesi)

1- Genel görünüşleri itibariyle değişik şekilde başörtüsü takan ve kullananlar.

a- Böşörtüsü’nün bağlanatı yerlerine tutturma iğnesi ve kıskaçlar takılmayacaktır.

b- Başörtüsünün altına bone=Posma asla takılmayacaktır.

c- Şal takanlar taktıkları şalı boynunu kapatacak şekilde dolamayacaklar,Taktıkları şalı normal dışı olarak çeşitli şekil vee modalara göre bağlamayacaklar.

d- Cilbap veya Cilpap benzeri veya onun görevini yapan başka kıyafetler asalam kullanmayacaklar

2- Uygurların geleneksel giyim–kuşam adetlerine aykırı şekilde giyinen hanımlar ve kızlar görüldükleri yerde göz altına alınarak “dönüştürme Eğitimi”ne tabi tutulacaklardır.Bu hizmet bugünden itibaren başlatılmış bulunmaktadır.

Bu nedenlerle bölgemiz sakinlerinin yukarıda belirtilen kılık ve kiyafet ve başörtüsü takılması hususundaki Talimatlarakesinilikle riayet edecekelerdir.Belirtilen talimatlara aykırı hiçbir şekilde kılık kıyafet  giyilmeyecek ve başörtüsü  takılmayacaktır.

Eğer yukarıdaki talimatlara aykırı davrananlar ve giyinenler Kontoral elemanlarımız(Çarlaş Hadımları) tarafından  görüldükleri yerde gözaltına alınacakve gerekli yasal işleme tabi tutulacaklardır.Bu konudaki tüm sorumluluk Talimatlara aykırı davrananlar  kişilerin olacaktır.

Bu talimatnamede belirtilen Devlet Hizmeti çok ciddi ve sıkı şekilde izlenecek ve takip edilecek olup, talimatlara aykırı davranan vatandaşlara aşağıdaki cezalar uygulanacaktır ;

1- Çeşitli  mali ve fiziki cezalandırmalar

2- Kimliklerini elektnonik ortamda kısıtlama ve işaret konularak (Çikit=Nokta konularak) kendileri gözetleme objesi olarak kabul edilecek ve sürekli izlenerek takip edileceklerdir.

3- Dönüşterme(Özgertme= manevi baskı ve beyin yıkama) uygulamasına tabi tutulacaktır.

4- Daha sonra tesbit edilecek diğer cezalara çarptırılacaklardır.

Vatandaşlarımızın yukarıda talimatlandırılan hususlara özenle uymaları ve bu yönde  yürütülecek bütün icraatalara yardımcı olmaları ve katkı sağlamaları  öncelikli olarak bölgemiz sakinlerinin kendi manfaatları olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

Bölgemizde yaşayan bütün Vatandaşlarımızın ve aile fertlerinin  yukarıda belirtilen kılık kıyafet ve başörtüsü  Talimatnamesine dikkat etmeleri  ve bu Talamatname hükümlerine özellikle uymaları son kez bir kez daha önemle hatırılatılır.

Korla Şehri Armut (Neşput) Çiçeği  Bölgesi Yönetim Komitesi

Müslim Port

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.