Çin, Umre yolcusu 98 Uygur’un davasını araştıracak

Çin, Umre yolcusu 98 Uygur’un davasını araştıracak

Geçen hafta sahte pasaportla dolandırılan 98 Uygur Umre yolcusunun Türkiye'de alıkonulmasının ardından Çin, detaylı bilgi istedi

Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçiliği basın servisi, Çin’in Türkiye Büyükelçisi Honyang Yu, Kırgız mevkidaşı İbrahim Yunusov’dan pasaport dolandırıcıları tarafından kandırılan ve Türkiye'de yakalanan 98 Uygur hakkında tüm bilgilerin kendilerini verilmesini istedi.

Habere göre, Çin ve Kırgızistan Ankara Büyükelçilerinin İstanbul Atatürk havaalanında sahte Kırgız pasaportu ile yakalanan 98 Çinli Uygur vatandaşlar hakkında ikili görüşme yaptı.

Kırgız Büyükelçi Yunusov, kendilerinin Türk makamları ile bu davanın tüm ayrıntıları hakkına görüştüklerini bildirdi. Yunusov, "Türkiye'de bu olayla ilgili ceza davası açıldı ve ele geçirilen sahte pasaportlar adli muayeneden geçiriliyor. Şu anda bu konu ile ilgili resmi cevap bekleniyor” açıklaması yaptı.

Yunusov Çinli meslektaşına, Kırgızistan ve Çin yetkili makamlarının bir toplantı düzenleyerek benzeri durumların tekrarının önlenmesi için tarafların ortak çalışma yapmasını önerdi.

Geçen hafta ortasında, Türk yetkililer Atatürk Havaalanına sahte Kırgız pasaportları ile Suudi Arabistan'a Umre ziyareti için yola çıkan Çin vatandaşı 98 Uyguru gözaltına almıştı.

 

 

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.