Çin, Pekin yönetimi, Myanmar

Çin, Pekin yönetimi, Myanmar

Çin Myanmar'dan 153 vatandaşını istiyor

Pekin yönetimi, Myanmar'da yasa dışı tomrukçuluk yaptıkları gerekçesiyle 153 Çinlinin aldığı müebbet hapis cezası ile ilgili olarak kaygı duyduklarını belirtti. Myanmar'da verilmesi, hapis cezası alan vatandaşlarının iadesini istedi.

Pekin yönetimi, Myanmar'da yasa dışı tomrukçuluk yaptıkları gerekçesiyle hapis cezası alan vatandaşları ile ilgili olarak kaygı duyduklarını belirtti.
Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Myanmar'da yasa dışı tomrukçuluk yaptıkları gerekçesiyle hapis cezası alan 155 Çin vatandaşına ilişkin Myanmar tarafına endişelerini ilettiklerini ve yasalar çerçevesinde durumun çözüme kavuşturularak vatandaşlarının Çin'e iadesini talep ettikleri belirtildi.
Myanmar'da yılın başında tutuklanan Çin vatandaşlarının 153'üne müebbet hapis verilirken, diğerlerini de farklı hapis cezalarına çarptırıldıkları açıklanmıştı.

Ordu, ocak ayında Kaçin eyaletinde çok sayıda Çinli ve Myanmarlı kişiyi tutuklamış, operasyonda tomruk dolu 436 kamyon ele geçirilmişti. Myanmar'daki Çinli tomrukçular, 2014'te yasaklanmasına rağmen Çin'e kereste ihraç etmeye devam ediyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.