Çin, Müslümanlara şimdi de teknolojik baskı yapıyor

Çin, Müslümanlara şimdi de teknolojik baskı yapıyor

Dünya'nın en kalabalık ülkelerinden biri olan Çin, içlerindeki Müslüman azınlığa karşı yaptığı Askeri, Sosyal ve Ekonomik baskılar ile biliniyor. Fakat son günlerde Çin yönetiminin yaptığı yeni bir baskı gündemdeki yerini koruyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber-Çin'in Müslümanların yaşadığı bölgesi olan Uygur Bölgesi yeni bir baskı alanına şahit oluyor. Çin yetkililerinin askeri, ekonomik ve sosyal olmak üzere pek çok baskıya maruz bıraktığı Uygur Bölgesi, şimdi de teknolojik zorlamalar ile karşı karşıya.

Çin geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir genelge ile Uygur bölgesindeki Müslümanların telefonlarına 'virüs tarayıcı sistem' yüklemesini mecbur tuttu. Nedeni ise Uygur Müslümanları'nın telefonları arasında terörist yazışmalar yapmasını engelleme olarak gösterildi.

Çin'in kendi ürettiği bir virüs tarayıcısı'nı telefonlarına yüklemekte zorunlu olan Uygur Müslümanları'ndan gelen bilgiye göre gerçekte bu sistem bir virüs tarayıcısı değil. Üretilen bu virüs tarayıcısı telefondaki bilgileri bir merkezde topluyor. Yani Çin, Uygur Müslümanları'nın telefonlarını sürekli izlemek istiyor ve bölge Müslümanları'nın tüm özel bilgilerine erişmek istiyor.

Çin Polisi şimdiden Uygur Bölgesinde sık sık çevirmeler yapıp, insanların bu uygulamayı indirip indirmediğini kontrol etmeye başladı. Uygulamayı yüklemeyenlere baskı ve zorlama yapılıyor.

bleepingcomputer'in haberine göre uygulama Çin içinde yaşayan diğer Müslümanlar için değil, sadece Uygur bölgesindeki Müslümanlar için yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.