Çin, Dünya'nın en hızlı trenini tekrar deneyecek

Çin, Dünya'nın en hızlı trenini tekrar deneyecek

2011 yılında yaşanan ve tam anlamıyla facia olarak nitelendirilen Hızlı Tren kazasının ardından bir süredir çalışmalarını sürdüren Çin, bu sefer daha da hızlı bir treni raylara indirmeye hazırlanıyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber- Çin, Hızlı Tren sektöründe yeniden iddialı olmak için harekete geçmeye hazırlanıyor. Sektöre şu ana kadar milyarca dolar para harcayan Çin, çalışmalarının karşılığını almak için Dünya'nın en hızlı trenini denemeye hazırlanıyor.

2011 yılında, ilk kez 2008 yılında denedikleri ve saatte 350 km hız yapan trenin raydan çıkması sonucu 40 ölü, 100'ün üzerinde yaralı rakamı ile bir faciaya sahne olan Çin, aradan geçen 6 yılın ardından bu sefer daha hızlı ve teknolojik donanımı yüksek bir tren ile sektöre dönmeye hazırlanıyor.

Çin'in yeni deneyeceği hızlı tren saatte tam 400 km hız yapacak. Trenin 1.250 Km'lik yolu 4 saat 30 dakika içinde alması bekleniyor.

Telegraph'ın haberine göre Çin ilk denemesini Başkent Şangay'dan başlamak üzere yapacak. Çin'de ise herkesin aklına 2011'de yaşanan facia geliyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.